Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

IALMOPIA LIVE: ''Αν χρειαστεί, θα βγω κι εγώ στους δρόμους για να καθαρίσω!'' - Έμφαση στην καθημερινότητα από τον Δήμαρχο Αλμωπίας στο χθεσινό (15/4) Δημοτικό Συμβούλιο

Πραγματοποιήθηκε χθες (15/04/2015) η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας. Το συγκεκριμένο Δ.Σ. ήταν το πρώτο μετά τις γιορτές του Πάσχα, οπότε υπήρχε και καλή διάθεση, αν και με αρκετές απουσίες μελών του Συμβουλίου, κυρίως από την παράταξη του κ. Πασόη. Το ialmopia.gr ήταν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αλμωπίας και σας μεταφέρει εικόνες και τα κυριότερα στιγμιότυπα.


Η συζήτηση ξεκίνησε με τις καθιερωμένες ευχές από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου, κ. Σωτηριάδη, τον Δήμαρχο κ. Μπίνο, αλλά και το σύνολο των μελών που έλαβαν τον λόγο. Από κει και πέρα, έγινε η ενημέρωση του σώματος για θέματα που αφορούν τον Δήμο, δια στόματος του Δημάρχου. 

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπίνος αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένος από την Ευρωβουλευτή κ. Σπυράκη και τόνισε την σημασία της επισκέψεως αυτής, καθώς ενημερώθηκε για ευρωπαϊκά προγράμματα και κυρίως για το ΕΣΠΑ. Επίσης, αναφέρθηκε για τις επισκέψεις που έκανε σε φορείς και Υπουργεία, μαζί με τον Βουλευτή Πέλλας κ. Σηφάκη για θέματα του Δήμου. 



Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως το έργο ύδρευσης στη Σωσάνδρα, το αποχετευτικό, το βιολογικό, τον ΧΥΤΑ της Χρυσής και την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας μέσω του Πράσινου Ταμείου. Επιπρόσθετα, ο Δήμαρχος μίλησε για την ανάπλαση της πόλης της Αριδαίας, την δημιουργία του ανελκυστήρα στον χώρο του Δημαρχείου και τον εξοπλισμό από ηλεκτρολογικό υλικό κ.ά.


Ακόμη αναφέρθηκε για την δημοπράτηση στις 22/04 για τις γεφυροδιαβάσεις και στις 21/04 για τις λακούβες στην Δ.Ε. Εξαπλατάνου. Χαρακτηριστική ήταν η έκφραση που χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, λέγοντας πως ‘’ακόμα κι εγώ αν χρειαστεί, θα βγω στον δρόμο να καθαρίσω’’, θέλοντας να δηλώσει την έμφαση της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της καθημερινότητας. 


Τέλος κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Μπίνος, αναφέρθηκε στα πεντάμηνα και την σημασία που πρέπει να δοθεί στο συγκεκριμένο θέμα, στην επίσκεψή του στην Αθήνα στις 6 Μαΐου για το project της γνωστής εταιρείας McCain στην περιοχή μας και την σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε., με πρωτοβουλία του κ. Σηφάκη, για να φτάνει ο προαστιακός και στην Αριδαία.



Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου, τον λόγο έλαβαν οι κκ. Κόγιος αρχικά και Χουρσόγλου στη συνέχεια, με κύριο θέμα αυτό του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο οποίος είναι καθολικός διάδοχος του Συνδέσμου Καθαριότητας και το ποσό που ζητάει να επιστραφεί από τον Δήμο μας, περίπου 700.000€. Πάνω σε αυτό το ζήτημα, τον λόγο έλαβαν και οι κκ. Τσιμτσιρίδης και Ζαχαριάδης, για να κάνουν κάποιες διευκρινήσεις. 


Έπειτα τον λόγο έλαβε ο κ. Πασόης, ο οποίος προσήλθε καθυστερημένα στην Συνεδρίαση και αναφέρθηκε στην λειτουργία του Δήμου (αυτόματος πιλότος) και χαρακτήρισε την επιλογή της ημέρας της διεξαγωγής της Ημερίδας του Προγράμματος Lhi – Lna ατυχή. Τέλος ανέφερε πως για δύο χρόνια δεν λειτούργησε ο ανάδοχος του ΧΥΤΑ.


Σημαντική ήταν η αναφορά του κ. Νικολαΐδη στο ατύχημα που συνέβη στην Άψαλο με τον άδικο χαμό του 62χρονου συντοπίτη μας, γεγονός που οδήγησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσσωμο να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στους οικείους του.



Τέλος, στην δευτερολογία του ο κ. Μπίνος, απευθύνθηκε με έντονο τόνο στον κ. Πασόη, για την αναφορά του δεύτερου για την Ημερίδα του Προγράμματος Lhi – Lna. Απάντησε στον κ. Ασβεστόπουλο πως έχει γίνει η κατανομή των θέσεων για τα πεντάμηνα και απένειμε τα εύσημα στους υπευθύνους για τις σχολικές επιτροπές για την άρτια λειτουργία τους.


Κλείνοντας και πριν περάσει το Σώμα στα θέματα ημερήσιας διάταξης, ο κ. Χουρσόγλου, έκανε μια πρόταση για να προβεί η Επιχείρηση των Λουτρών, σε χορηγία για διαφήμιση, στους δύο τοπικούς και ιστορικούς αθλητικούς μας συλλόγους, τον Φ.Ο.Α. και τον Αλμωπό.


ialmopia.gr

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *