Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη (Σαν Σήμερα 8/5)

1933: Ο Μαχάτμα Γκάντι ξεκινά απεργία πείνας 21 ημερών, για να διαμαρτυρηθεί για την καταπίεση των Ινδών από την Αγγλία.

1945: Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Κόκκινος Στρατός καταλαμβάνει το Βερολίνο. Τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη.

1989: Η οργάνωση 17 Νοέμβρη αποπειράται να δολοφονήσει με έκρηξη παγιδευμένου οχήματος, τον πρώην υπουργό Γιώργο Πέτσο.







Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 8/5
1945    Γεννιέται στην Pennsylvania των ΗΠΑ ο σπουδαίος τζαζ πιανίστας Keith Jarret. Μεταξύ άλλων, στην καριέρα του συνεργάστηκε με ιερά τέρατα της τζαζ μουσικής, όπως ο Miles Davis, ο Art Blakey και ο Charles Lloyd.

1970    Κυκλοφορεί το τελευταίο άλμπουμ των Beatles με τίτλο Let it Be. Παρά το ότι ηχογραφήθηκε πριν το άλμπουμ Abbey Road, εντέλει κυκλοφόρησε το 1970, λίγους μήνες πριν την οριστική διάλυση του γκρουπ.



Αθλητισμός 8/5

8/5/1982 Σκοτώνεται σε τραγικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο βελγικό Γκραν Πρι του Zolder ο Καναδός πιλότος της Φόρμουλα 1 Ζιλ Βιλνεβ. 15 χρόνια αργότερα, ο γιος του Ζακ θα αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο αγώνισμα.

8/5/1984 Η Σοβιετική Ένωση ανακοινώνει πως δε θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες. Σύντομα, την απόφασή της θα στηρίξουν κι άλλες χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας.






Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *