Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκύδρας

Με αντικείμενο στην ημερήσια διάταξη το θέμα της λήψης μέτρων πρόληψης κι αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών θερινής περιόδου 2015 συνεδρίασε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, το αντίστοιχο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Το βασικό συμπέρασμα της συνεδρίασης ήταν ότι λόγω της σημαντικής έλλειψης μέσων (κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός, προσωπικό και χρήματα), που χαρακτηρίζει το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων φορέων, καθίσταται πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση των δασικών και μη πυρκαγιών. Και γι΄αυτό οι φορείς επιβάλλεται να επικεντρωθούν στον τομέα της πρόληψης κι αποτροπής της εμφάνισης των πυρκαγιών, και μάλιστα κατά τις επικίνδυνες ημέρες, όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και πνέουν ευνοϊκοί άνεμοι για την ανάπτυξη κι επέκτασή τους. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της συνεισφοράς των κατοίκων και ειδικότερα των Προέδρων και Μελών των Τοπικών Κοινοτικών Συμβουλίων στον τομέα της πρόληψης. Κι εξ αυτού του λόγου αποφασίστηκε να συγκληθεί εκ νέου το Συντονιστικό Όργανο με τη συμμετοχή των Προέδρων των Κοινοτήτων αλλά και των Προέδρων αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής.



Στη σύσκεψη με οικοδεσπότες τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρίστο Μακρίδη και το στέλεχος Θανάση Λιάμπα έλαβαν μέρος οι κ.κ.: Ζώης Γιώτης και Παναγιώτης Φωστηρόπουλος Διοικητής και Υποδιοικητής, αντίστοιχα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αστέριος Γεωργέας Λοχαγός 2ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού, Δημήτρης Δούμος Αναπληρωτής Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας, Κωνσταντίνος Μάρκου στέλεχος της Δ/νσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Aθανάσιος Βλαδίκας στέλεχος του Δασαρχείου Έδεσσας, Χρίστος Μπιμπίτσος και Μάρκος Μάρκου στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. 



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *