Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Γιατί δεν θέλει η Ελλάδα να δημοσιοποιηθούν από την Ελβετία τα ονόματα των φοροφυγάδων;

Πλήθος αιτημάτων έχει δεχθεί η Ελβετία προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των ξένων εταιρειών και φυσικών προσώπων που κατηγορούνται στις χώρες τους για φοροδιαφυγή. Για το λόγο αυτό, η χώρα έχει εκδώσει στην εφημερίδα της κυβέρνησης μία λίστα με ονόματα, ημερομηνίες γέννησης και εθνικότητες.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της «Deutsche Welle», η οποία επικαλείται δημοσίευμα της ελβετικής κυριακάτικης εφημερίδας «Sonntagszeitung», το κράτος της Ελβετίας έχει δεχθεί πάρα πολλά αιτήματα από φορολογικές αρχές άλλων χωρών για καταθέτες στην Ελβετία, που στις χώρες τους διεξάγεται έρευνα για φοροδιαφυγή.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί αιτήματα για ονόματα φυσικών προσώπων από Ισπανία, Ινδία, Ολλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Νότια Κορέα και για ονόματα εταιρειών από τον Παναμά, τις Μπαχάμες και την Ισπανία. Πουθενά, ωστόσο, δεν αναφέρεται αίτημα από την Ελλάδα.

Επίσης, τον Μάρτιο η Ελβετία υπέγραψε συμφωνία με την Αυστραλία μέσω της οποίας επιτρέπεται η αυτόματη κοινοποίηση φορολογικών πληροφοριών. Παρόμοιες συμφωνίες έχει υπογράψει με τις ΗΠΑ και την ΕΕ.


thestival.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *