Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Θεοδώρα Τζάκρη: ''Αναγκαιότητα διατήρησης των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας''

Υπόμνημα κατέθεσε η Θ. Τζάκρη για την αναγκαιότητα διατήρησης των Αστ. Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας

Συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας και την νέα Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας


Στο πλαίσιο των επαφών της με τους φορείς της Πέλλας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη συναντήθηκε με τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας κ. Θ. Τζουμαΐλη και την νέα Διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πέλλας που προέκυψε μετά τις πρόσφατες εκλογές και πιο συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο αυτής κ. Στ. Παυλίδη, τον Γραμματέα κ. Γ. Κοτζαμανίδη, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Π. Παπακαρμέζη, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Β. Γιουρούκη, τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Γ. Γιαννάκη, την αναπληρωτή ταμία κ. Κ. Τσομπανίδου και τον αναπληρωτή γραμματέα κ. Γ. Πόζαρλη.


Τόσο ο κ. Τζουμαΐλης, όσο και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έθεσε στην κ. Τζάκρη το γνωστό πρόβλημα της μη κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στο οργανόγραμμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, ο αριθμός των οποίων παραμένει μεγάλος, ακόμη και μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση του οργανογράμματος, παρά το γεγονός ότι κάποιες υπηρεσίες ενισχύθηκαν με τους υποχρεωτικά αποσπασθέντες αστυνομικούς υπαλλήλους οι οποίοι εξελέγησαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κ. Τζάκρη δεσμεύτηκε να καταβάλει προσπάθειες για την αύξηση των θέσεων των αστυνομικών που θα μετατεθούν στον Νομό Πέλλας κατά τις συμπληρωματικές μεταθέσεις που θα λάβουν χώρα στο Σεπτέμβριο. Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε επίσης τον κ. Τζουμαΐλη ότι κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν μεταταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία και οι οποίοι δήλωσαν, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ν. 4325/2015 «για την αποκατάσταση των αδικιών στην δημόσια διοίκηση», ότι θέλουν να παραμείνουν στην Ελληνική Αστυνομία, μπορούν να μετακινηθούν σε υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας ανάλογα με τις ανάγκες.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων έθεσαν στην κ. Τζάκρη και το θέμα των σοβαρών ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή και συγκεκριμένα των ελλείψεων σε οχήματα που παρατηρούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας. Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τον κ. Τζουμαΐλη και τους αστυνομικούς ότι οι ελλείψεις αυτές μπορούν να καλυφθούν ως ένα βαθμό από τα οχήματα που κατάσχει η ίδια η Ελληνική Αστυνομία (π.χ. από μεταφορά ναρκωτικών κ.λπ.), ενώ έχει υπάρξει σοβαρή εμπλοκή στην δυνατότητα παραχώρησης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, άρα και στην Ελληνική Αστυνομία, οχημάτων που έχουν κατασχεθεί από τον ΟΔΔΥ, λόγω της ύπαρξης νομοθετικής διάταξης που την απαγορεύει και προς την κατεύθυνση της απεμπλοκής θα πρέπει να κατατεθεί τροπολογία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών που θα άρει την απαγόρευση αυτή και θα βοηθήσει και την Ελληνική Αστυνομία και ευρύτερα το Ελληνικό Δημόσιο να επιλύσει σοβαρά προβλήματα ελλείψεων σε οχήματα.

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών. Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τόσο τον Αστυνομικό Διευθυντή, όσο και την νέα διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι έχει συγκροτηθεί επιτροπή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα εξετάσει τις προτάσεις που θα καταθέσει η φυσική ηγεσία και οι φορείς για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Μάλιστα η κ. Τζάκρη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης κατέθεσε υπόμνημα στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση υπέρ της αναγκαιότητας διατήρησης των αστυνομικών τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας λόγω των ιδιαιτεροτήτων των δύο περιοχών, την οποία η πολιτική ηγεσία θα λάβει υπόψη της.

Επίσης η νέα διοίκηση της Ένωσης έθεσε τα θέματα μείωσης κονδυλίων για εκπαιδεύσεις αστυνομικών και εξοπλισμού σε υλικοτεχνική υποδομή για την διμοιρία υποστήριξης Νομού Πέλλας που συνδράμει σε μέτρα τάξης σε αθλητικές διοργανώσεις (π.χ. ποδοσφαιρικούς αγώνες) και σε έκτακτες ανάγκες εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τα οποία έχουν περικοπεί σημαντικά λόγω της γενικότερης μείωσης των δαπανών και θα αναληφθεί πρωτοβουλία από την κ. Τζάκρη για την διεκδίκηση πρόσθετων κονδυλίων για τον σκοπό αυτό και από τον νέο Διευθυντή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ν. Μπαντουβάκη.





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *