Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Εγκαινιάζεται η περίφημη γέφυρα «Golden Gate» (Σαν σήμερα 27/5)

1937 Εγκαινιάζεται η περίφημη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο «Golden Gate».

2000 πριν 14 χρόνια.... στον Καναδά, πέντε άνθρωποι είχαν πεθάνει από μολυσμένο νερό στην πόλη Ουόκερτον, κοντά στο Τορόντο, ενώ η δηλητηρίαση είχε επεκταθεί σε ολόκληρη την επαρχία του Οντάριο.

1953 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε για τρίτη συνεχή φορά την αίτηση χάριτος του ζεύγους Ρόζενμπεργκ, που είχαν κριθεί ένοχοι για κατασκοπεία υπέρ της ΕΣΣΔ.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 27/5
1957 Η Βρετανίδα μουσικός, τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Siouxsie Sioux (Susan Janet Ballion) γεννήθηκε στο Λονδίνο. Είναι δημοφιλής από την συμμετοχή της στο συγκρότημα Siouxsie and the Banshees, στο οποίο υπήρξε  βασική τραγουδίστρια από το 1976. Το 1981 από μέλη των Banshees δημιουργούνται οι The Creatures. Από το 2004 ακολουθεί σόλο καριέρα. Υπήρξε από τους πρωτοπόρους της Βρετανικής rock σκηνής επηρεάζοντας καλλιτέχνες και συγκροτήματα διαφορετικών μουσικών στυλ όπως MorrisseyMassive AttackRed Hot Chili PeppersShirley Manson κ.α. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή της: "Happy House", "Dear Prudence" (The Beatles), "Kiss Them for Me", "The Passenger" (Iggy Pop) κ.α.

1963 Ο Bob Dylan κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο "The Freewheelin' Bob Dylan". Οι στίχοι των τραγουδιών του άλμπουμ είναι έντονα πολιτικοποιημένοι. Θα φτάσει μέχρι την εικοστή δεύτερη θέση του Billboard αλλά θα σκαρφαλώσει στην κορυφή των Βρετανικών charts το 1964. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Blowin' in the Wind", "Masters of War", "Don't Think Twice, It's All Right" κ.α.

Αθλητισμός 27/5
 27/5/2011 Η Πολωνέζα διεθνής μπασκετμπολίστρια Margo Dydek, πεθαίνει στις ΗΠΑ σε ηλικία 37 ετών, μετά από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της στο τρίτο της παιδί. Έγινε διάσημη ως η η πιο ψηλή επαγγελματίας παίκτρια του μπάσκετ (2.18 μ.) στον κόσμο και αγωνίστηκε ως σέντερ με την ομάδα των Los Angeles Sparks στο WNBA.

27/5/2001 Κατά τη διάρκεια του 27ου μίτινγκ του Gortzis, ο Τσέχος Roman Sebrle, ασημένιος ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ, γίνεται ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του δεκάθλου που σπάει το φράγμα των 9.000 βαθμών (9.026)

27/5/2000 Ο 17χρονος Βλάσης Μάρας κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο σύνθετο ατομικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων της Βρέμης με 54.349 βαθμούς. Πρώτος ανακηρύσσεται ο Ρώσος Grebenkov με 55.749 και δεύτερος ο επίσης Ρώσος Drevin με 54.962 βαθμούς

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *