Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τα ρομπότ θα επικρατήσουν σε 100 χρόνια

Μπορεί προς το παρόν, το σενάριο ενός robot apocalypse να ανήκει στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όταν όμως κορυφαίοι της τεχνολογίας και της επιστήμης κάνουν τέτοιες δηλώσεις,
έχει τη βαρύτητα του. 

Ο γνωστός φυσικός Stephen Hawking δήλωσε κατά τη διάρκεια του Zeitgeist 2015 συνεδρίου στο Λονδίνο, πως “οι υπολογιστές θα ξεπεράσουν τους ανθρώπους με την τεχνητή νοημοσύνη, κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 100 χρόνια. Όταν αυτό συμβεί, πρέπει να σιγουρευτούμε πως οι στόχοι τους είναι ευθυγραμμισμένοι με τους δικούς μας”.

Παρόμοιες δηλώσεις έχουν κάνει ο Bill Gates και ο Elon Musk, ο οποίος μάλιστα έχει δωρίσει $10 εκατομμύρια σε οργανισμό που σκοπό έχει να διατηρήσει την τεχνητή νοημοσύνη ευεργετική για την ανθρωπότητα.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *