Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Τι υποστήριξαν στις ομιλίες τους οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Νίκος Μιχαλολιάκος: ''Η Χρυσή Αυγή είναι υπέρ του δημοψηφίσματος''

"Η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν παρά να είναι υπέρ του δημοψηφίσματος και σίγουρα κατά των προτάσεων των δανειστών", δήλωσε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Παράλληλα, έκανε λόγο για "ποταπή εκβιαστική πρόταση των Ευρωπαίων", εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός θα την απορρίψει.

Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, αφού σημείωσε ότι "θέλει αρετή και τόλμη απέναντι στην τρομολαγνεία", κάλεσε τους Έλληνες να "αντισταθούν στις προτάσεις που πράγματι σημαδεύουν καίρια και άμεσα τον εθνικό χαρακτήρα και την ελευθερία του ελληνικού κράτους".

"Ζούμε πράγματι στιγμές παράξενες. Και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ναι, υπάρχουν ουρές στα ΑΤΜ, ουρές στα σούπερ μάρκετ. Όμως, είχαν σπάσει τα τηλέφωνα σ’ όλη την Ελλάδα από κάποιους, που έλεγαν βγάλτε τα λεφτά σας γιατί θα κλείσουν οι τράπεζες. Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Είστε σίγουροι ότι κυβερνάτε ή υπάρχουν δυνάμεις που υπονομεύουν τη χώρα;", ανέφερε σε μία αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Μιχαλολιάκος, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: "Η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα αναφέρεται σε συγκεκριμένη πρόταση 11 δισ. ευρώ. Είναι μια αναγνωρισμένα υφεσιακή πρόταση, που δεν θα βοηθήσει την ανάπτυξη της Ελλάδος, αλλά αντίθετα θα τη βυθίσει ακόμα περισσότερο στην ύφεση".

Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι "είχε δεσμευτεί να καταγγείλει τα μνημόνια", προσθέτοντας ότι "έχει χρέος να το κάνει".

"Δεν έχετε δώσει όμως καμία εγγύηση ότι θα πάψουν τα μνημόνια. Και η παράταση που πήρατε τον Φεβρουάριο, μνημόνιο ήτανε. Αν δεν περιέχει το δημοψήφισμα καταγγελία της σύμβασης, θα είναι εθνικά απαράδεκτο", επισήμανε και κατέληξε λέγοντας: "Όμως η Χρυσή Αυγή δεν είναι δυνατόν παρά να είναι υπέρ του δημοψηφίσματος και σίγουρα κατά των προτάσεων των δανειστών. Όμως το δημοψήφισμα είχε ήδη προαναγγελθεί. Ο λαός στις εκλογές είχε ψηφίσει "όχι" στα μνημόνια. Χάσατε πολύτιμο χρόνο. Κάλιο αργά όμως παρά ποτέ. Εμείς θα συνεχίσουμε την ίδια γραμμή ενάντια σε κάθε μνημόνιο που κάνει την πατρίδα μας αποικία χρέους".


Σταύρος Θεοδωράκης: ''Σχολική εκδρομή η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης''

Δεν διαπραγματευτήκατε στην Ευρώπη, μία σχολική εκδρομή κάνατε, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της κυβέρνησης.

«Πήγατε χωρίς χαρτιά, προτάσεις και σχέδιο» τόνισε από το βήμα της Βουλής, καταγγέλλοντας ότι όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης μαρτυρούν ότι το μόνο που σαν ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η παρέα σας.

«Τόσα χρόνια ζούσατε χάρη στην κομματική σας μισθοδοσία» υπερθεμάτισε, απευθυνόμενος προς την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εγείροντας τις έντονες αντιδράσεις της Ολομέλειας.

Όπως υποστήριξε παράλληλα, η κυβέρνηση στέγνωσε την οικονομία και έβαλε βόμβα στον τουρισμό.

«Οκτώ χώρες της Ευρωζώνης θέλουν να μας βγάλουν από το ευρώ. Τι θα πούμε στα νέα παιδιά; Να βολευτούν με τα Βαλκάνια και να αφήσουν την Ευρώπη», διερωτήθηκε καταλήγοντας.


Δημήτρης Κουτσούμπας: Το "όχι" στη δημοψήφισμα είναι "ναι" στην κυβέρνηση

Να πει ένα μεγάλο "όχι", τόσο στην πρόταση των δανειστών όσο και στην πρόταση της κυβέρνησης, κάλεσε τον λαό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

"Ούτε η μία ούτε η άλλη πρόταση δίνουν λύση στο πρόβλημα. Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική", επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι "θέλουν να δέσουν χειροπόδαρα το λαό, και μετά να του λένε ότι εκείνος έκανε την επιλογή, να γίνει με τη βούλα του ό,τι γίνει και να δικαιωθεί, τελικά, ο ποιητής που λέει "λαέ μου ευκολόπιστε και πάντα προδομένε"". Εξάλλου, κάλεσε τους πολίτες να συνταχθούν με το ΚΚΕ, προς την κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι η κυβέρνηση φέρνει "εκβιαστικά διλήμματα χωρίς να θίγουν αυτούς που ευθύνονται για την κρίση: το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, η ΕΕ, οι λυκοσυμμαχίες που τον σφάζουν εδώ και χρόνια με αριστερό ή δεξιό πρόσημο". Χαρακτήρισε, δε, ως σταγόνα στον ωκεανό την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διευκολύνει τους επιχειρηματίες με διάφορους τρόπους. Όπως εξήγησε, αυτοί οι φόροι είναι έκτακτοι, ενώ οι φόροι για το λαό ήρθαν για να μείνουν, είναι μέτρα κατά του λαϊκού εισοδήματος.

Εξάλλου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμάει να φέρει την πρότασή της στη Βουλή, καθώς, όπως είπε, "και 'σεις και εκείνοι προτείνετε βάρβαρα μέτρα με κάποια στρογγυλέματα στα ισοδύναμα". Η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, της εισφοράς αλληλεγγύης (ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών, όπως είπε) είναι ή δεν είναι μείωση εισοδήματος; διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι "ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τώρα εμφανίζεται η ΝΔ δικαιωμένη, και θέλει να βγει κι από πάνω".


Πάνος Καμμένος: "Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα"

"Αυτές οι 16 σελίδες, αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου, θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαός να απαντήσει", διεμήνυσε από το βήμα της Ολομέλειας ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επέσεισε τον κίνδυνο του πλήρους αφοπλισμού της χώρας και της υποστολής της σημαίας της.

Υπό πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, όταν ο κ. Καμμένος έλεγε "μάς ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία" και αναφερόταν στον όρκο των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, ξέσπασε σε λυγμούς από του βήματος. "Ποιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος πολίτης;" ρώτησε για να απαντήσει: "Κανένας".

Τόνισε πως όταν αναλαμβάνει ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός να υπηρετήσει την πατρίδα, εάν την παραδώσει ένα χιλιοστό λιγότερο πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη. "Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό μας αφορά όλους, αφορά την προστασία του έθνους, αφορά το είναι μας", ανέφερε.

"Έχω ευθύνη - είπε - ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες "απόλυτο φασισμό, ένα παιχνίδι σκωτσέζικου ντους των θεσμών, που κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες", περιγράφοντας σε δραματικούς τόνους τις αλλεπάλληλες παλινωδίες και υπαναχωρήσεις των Θεσμών μέχρι του βαθμού "να μας γονατίσουν, να μας ταπεινώσουν".

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στράφηκε προς την πτέρυγα της ΝΔ, ρωτώντας "γιατί σιωπάτε το σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή;", συμπλήρωσε πως αυτό έγινε λόγω της επιλογής του να στραφεί προς τη Ρωσία και επισήμανε: "Δεν καταλαβαίνουμε ποια είναι η νέα τάξη πράξη πραγμάτων;".

Λέγοντας αυτό, ο κ. Καμμένος είπε πως πάνω στην κυριαρχία της νέας τάξης πραγμάτων χωρίς καμία αρχή και κανένα πιστεύω, άνθησε ολόκληρη διαπλοκή με δημοσιογράφους-πιστόλια εναντίον όσων "πήγαιναν κόντρα σε αυτή"


Φώφη Γεννηματά: ''Ο Τσίπρας παραπλάνησε τον ελληνικό λαό''

Να άρει άμεσα την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές κάλεσε την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην τοποθέτησή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι παραπλάνησε τον ελληνικό λαό και θα λογοδοτήσει ως ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα, ενώ σχολίασε ότι έχει "καταφέρει" να στρέψει εναντίον της χώρας μας ακόμα και τα κράτη του ευρωπαϊκού νότου.

Υποστήριξε ακόμα ότι με τις επιλογές της η κυβέρνηση διευκολύνει αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ αναφερόμενη στο δημοψήφισμα επεσήμανε ότι με τον τρόπο αυτό ο ελληνικός λαός εγκλωβίζεται σε ένα πρωτοφανές δίλημμα, και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη.



news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *