Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Υπογράφεται η συνθήκη της Κερκύρας (Σαν σήμερα 22/7)

1917 Υπογράφεται η συνθήκη της Κερκύρας, με την οποία Σέρβοι, Κροάτες και Σλοβένοι δημιουργούν το κράτος της Γιουγκοσλαβίας.


1959 έληξε ενώπιον του Τακτικού Στρατοδικείου Αθηνών η δίκη του αγωνιστή Μανώλη Γλέζου και άλλων στελεχών της Αριστεράς, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με την απόφαση, ο Μανώλης Γλέζος καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκιση, 4 χρόνια εκτόπιση και 8 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αλλά απελευθερώθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1962 ως αποτέλεσμα της δημόσιας κατακραυγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

1894 Το πρώτο ράλι αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο διεξάγεται στη Γαλλία. Οι συμμετέχοντες διανύουν διαδρομή 78 μιλίων από το Παρίσι στη Ρουέν.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 22/7
1944 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Rick Davies (Richard Davies) γεννήθηκε στο Σουίντον της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Supertramp. Μαζί με τον Roger Hodgson υπήρξαν οι τραγουδιστές και τραγουδοποιοί του γκρουπ. Έγραψε και τραγούδησε τα τραγούδια "Goodbye Stranger", "From Now On", "Bloody Well Right", "Ain't Nobody But Me", "I'm Beggin' You" κ.α. Ο Davies συνεχίζει με τους Supertramp μέχρι και σήμερα.

1947 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ντράμερ Don Henley (Donald Hugh Henley) γεννήθηκε στο Γκίλμερ του Τέξας. Είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του συγκροτήματος Eagles. Έχει κερδίσει έξι βραβεία Grammy μαζί τους και άλλα επτά σαν σόλο καλλιτέχνης. Το 1998 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Hotel California", "Desperado", "One of These Nights", "Dirty Laundry", "The Boys of Summer" κ.α.

Αθλητισμός 22/7


22/7/2010 Ο ΠΣΑΤ θεσμοθετεί ένα νέο βραβείο για την ετήσια γιορτή, όπου τιμούνται οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες, προπονητές, ομάδες της χρονιάς. Είναι το βραβείο που θα δίνεται για να τιμηθεί η μνήμη του Σωκράτη Γκιόλια που έπεσε νεκρός απ' τις σφαίρες τρομοκρατών στις 12/7/2010. Πρόκειται για το βραβείο "καλύτερου ταλέντου του ελληνικού στίβου". Το πρώτο βραβείο της συγκεκριμένης κατηγορίας, θα δοθεί στην φετινή εκδήλωση που θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου.

22/7/2005 Η ρωσίδα Yelena Isinbayeva γίνεται η πρώτη αθλήτρια που περνάει το φράγμα των 5 μέτρων στο άλμα επι κοντώ κατά τη διάρκεια του Norwich Union London Grand Prix στο Crystal Palace του Λονδίνου καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ 2 φορές, στα 4.96 και στα 5 μέτρα


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *