Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

"Κρας τεστ" για τον ΣΥΡΙΖΑ η ψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτουμένων

Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, όπως εισηγείται η κυβέρνηση, ξεκινάει σήμερα στις 9 το πρωί, σε κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, στην αίθουσα της Ολομέλειας, η συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα της Συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητά στο εισαγωγικό σημείωμα του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, «όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου».

Και αυτό, διότι, όπως τονίζει ο κ. Σαγιάς, το νομοσχέδιο «εντάσσεται στην άμεση δέσμη μέτρων που προβλέπονται ως αποτέλεσμα της Διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας και περιλαμβάνει διατάξεις, η ψήφιση των οποίων είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη της οριστικής συμφωνίας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας».

Μετά τη συνεδρίαση των Επιτροπών θα ακολουθήσει η Διάσκεψη των Προέδρων και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια.


Ο παράγοντας Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο θα γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια αλλά και η ώρα της ψηφοφορίας παραμένει άγνωστος. Και αυτό γιατί δεν έχει καθοριστεί ο χρόνος στον οποίο οι επιτροπές θα δώσουν την έκθεσή τους, αλλά και ο χρόνος σύγκλησης της διάσκεψης των προέδρων.

Η ρητή αναφορά του κ. Σαγιά, στο σημείωμά του προς την κ. Κωνσταντοπούλου, ότι η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια πρέπει «να ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου» ενδέχεται να αντανακλά την ανησυχία μήπως υπάρξουν απόπειρες καθυστέρησης της διαδικασίας, αντίστοιχες εκείνης στην ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο των προαπαιτουμένων.

Σημειώνεται ότι η πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στη συνέλευση της Παγκόσμιας Ένωσης Ελληνισμού, ανέφερε: «Από τις 13 Ιουνίου αμφισβητείται η δημοκρατία. Καλείται το Κοινοβούλιο να νομοθετήσει στην πραγματικότητα χωρίς οι βουλευτές ούτε να μελετήσουν, ούτε να συζητήσουν, ούτε να ανταλλάξουν απόψεις. Πρέπει όλους να μας θέσει προ της ευθύνης μας, να μην αφήσουμε αυτό το πραξικόπημα να ολοκληρωθεί. Γιατί εάν ολοκληρωθεί θα επαναληφθεί».


«Κρας τεστ» για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Το νομοσχέδιο αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Το απόγευμα της Τρίτης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν στις κοινοβουλευτικές επιτροπές ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.

Η σύσκεψη ήταν ανοιχτή για την συμμετοχή όσων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούσαν να ενημερωθούν, ιδιαίτερα για τις αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Πρόκειται κατ' ουσίαν για το δεύτερο «κρας τεστ» για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για τις απώλειες στην ψηφοφορία.

Αυτό μεταφράζεται σε μία αγωνιώδη ποσπάθεια διατήρησης τουλάχιστον 120 εδρών, ως ύστατου ορίου επίκλησης της δεδηλωμένης, με στόχο να κερδηθεί χρόνος εν όψει εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.



Πηγή: in.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *