Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015

Ενεργοποίηση του Δάνη Τζαμτζή στη Νέα Δημοκρατία - Ρόλος και στον Γιώργο Καρασμάνη

Μετά την επισφράγιση της παραμονής του στην προεδρία του κόμματος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μαζί με τους στενούς του συνεργάτες ετοιμάζουν πυρετωδώς την επόμενη μέρα της κεντροδεξιάς παράταξης , η οποία θα πάρει σάρκα και οστά από αρχές Σεπτεμβρίου. 

Στο πλαίσιο αυτό και με την πιθανότητα εκλογών να είναι πολύ μεγάλη , ο πρόεδρος του κόμματος, έχει καταστρώσει ένα σχέδιο που αφορά στην συσπείρωση όλης της κομματικής βάσης και της «παλιάς ΝΔ» που θεωρείται και όχι άδικα ότι μπορεί να αποτελέσει την εκλογική μαγιά , αλλά και την βάση για το νέο της επόμενης μέρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει ξεκινήσει μπαράζ επαφών με στελέχη που είτε ήταν κομμένα επί Σαμαρά, είτε απομακρύνθηκαν οικειοθελώς από το κόμμα, δίνοντας και την σχετική εντολή σε όλα τα στελέχη , ώστε να ξεκινήσει εκ νέου η ενεργοποίηση με την λογική από «πάνω προς τα κάτω».
Δένδιας- Στυλιανίδης για κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι

Σε οργανωτικό επίπεδο, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, θέλει να υλοποιήσει την στροφή προς το μεσαίο χώρο όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής , αλλά και προσώπων. Στο πλαίσιο αυτό είναι πολύ πιθανό να δούμε τους Νίκο Δένδια και Ευριπίδη Στυλιανίδη στην θέση των Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων , με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει ως τρίτος. Πρόκειται για δύο στελέχη με μετριοπαθή και κεντρώο πολιτικό λόγο, που έχουν άρρηκτα συνδεδεμένη την πολιτική τους πορεία με τις αξίες του καραμανλισμού. Η στροφή εξάλλου προς τις «ρίζες» της ΝΔ, θα γίνει και σε σημειολογικό επίπεδο, με την επιστροφή στην Ρηγίλλης και την επαναφορά ακόμα και του πυρσού στο σήμα του κόμματος. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η απόφαση να περάσουν σε δευτερεύοντες ρόλους όσοι δεν είναι γέννημα- θρέμμα της ΝΔ και δεν εκφράζουν αυτή την ειλημμένη απόφαση για στροφή στο κέντρο.

(...)

Ο Δάνης Τζαμτζής υπεύθυνος για τα αγροτικά ή για γραμματέας αυτοδιοίκησης

Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η ενεργοποίηση και του Δάνη Τζαμτζή , που εκτός των άλλων είναι και κουμπάρος με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ο Τζαμτζής που ξέρει πολύ καλά τα αγροτικά , είναι πιθανόν να αναλάβει ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά της ΝΔ, λένε πως ο Τζαμτζής, είναι χαρακτηριστική περίπτωση στελέχους που ξέρει την κομματική βάση και τέτοιου είδους στελέχη , πρέπει να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Πάντως στην σκιώδη κυβέρνηση με τομεάρχες που σχεδιάζει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ρόλο αναμένεται να πάρει και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καρασμάνης που αναμένεται να είναι ο τομεάρχης αγροτικού. Με την ίδια λογική έγινε και η συνάντηση του Μεϊμαράκη με τον Γιώργο Βουλγαράκη, ενός στελέχους , γέννημα - θρέμμα της ΝΔ, που γνωρίζει άριστα τον κόσμο της παράταξης. Ο Βουλγαράκης, ήταν εκτός κόμματος για πολλά χρόνια, αλλά πλέον απαλλαγμένος και δικαιωμένος από τις δικαστικές εκκρεμότητες, είναι έτοιμος να δραστηριοποηθεί ξανά «σαν στρατιώτης» όπως συνηθίζει να λέει σε συνομιλητές του. Οι πληροφορίες λένε ωστόσο πως είναι βέβαιη πλέον η επιστροφή του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Α' Αθηνών
Πηγή: parapolitika.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *