Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

IALMOPIA LIVE: Στην χθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αλμωπίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Χθες Δευτέρα 17/08, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμωπίας. Μια συνεδρίαση η οποία μπορεί να ξεκίνησε ήρεμα και ομαλά, στην πορεία όμως εξελίχθηκε σε μια θυελλώδη συνεδρίαση με έντονους διαξιφισμούς και εντάσεις!

Αφορμώμενοι από τα χθεσινά συμβάντα, η συντακτική ομάδα της Τοπικής Ηλεκτρονικής Εφημερίδας του ialmopia θα ήθελε να πάρει θέση, εκφράζοντας την βαθύτατη λύπη της για το κλίμα που επικρατεί και ιδιαίτερα από την συμπεριφορά κάποιων συμμετεχόντων στις συνεδριάσεις. Είναι κρίμα για τον Τόπο μας και ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε με έντονη κρίση τόσο σε οικονομικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, να μην υπάρχει σύμπνοια και συνεννόηση, αλλά αντ’ αυτών στείρα αντιπαράθεση χλευαστικών σχολίων και χαρακτηρισμών κυρίως μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθούμε μόνο στο ουσιαστικό μέρος της συνεδρίασης, αφήνοντας το "κίτρινο" μέρος της σε άλλα ενημερωτικά μέσα. 


Κατά την διάρκεια λοιπόν της ενημέρωσης του σώματος από τον Δήμαρχο κ. Μπίνο, αναφέρθηκε η σπουδαιότητα της πράξης «Bee-economy» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας «Bee-economy», για τη στήριξη της μελισσοκομίας μέσω δράσεων έρευνας, εκπαίδευσης και προώθησης που αφορά στο τομέα της οικονομικής ανάπτυξης.

Επίσης ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα για την άρδευση στην Αλμωπία, όπου παρατηρήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν τα περισσότερα προβλήματα στην περιοχή του Εξαπλατάνου, αλλά και στο Λουτράκι και την Άψαλο.

Τέλος ο κ. Μπίνος ενημέρωσε για την Ημερίδα σχετικά με την Μελισσοκομία και τα έργα συντήρησης στο Δασάκι Αριδαίας.

Από εκεί και πέρα, τον λόγο έλαβε ο κ. Κόγιος, ο οποίος έκανε μια πρόταση που αφορούσε στην βράβευση του συντοπίτης μας πρωταθλητή καταδύσεων Στέφανο Τζιβόπουλο και μάλιστα να δοθεί τιμητικά το όνομά του σε κάποιο από τα σχολεία του Δήμου μας. Κάτι αντίστοιχο όπως είπε θα μπορούσε να γίνει και για άλλους αθλητές της περιοχής μας με μεγάλες διακρίσεις και επιτυχίες. Μια πρόταση η οποία βρήκε σύμφωνο το προεδρείο.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο κ. Ασβεστόπουλος, ο οποίος έκανε την παρατήρηση προς την τεχνική υπηρεσία να πραγματοποιήσει ελέγχους στους δρόμους για την αποκατάσταση των ανωμαλιών, αλλά και την αποκατάσταση των γεωτρήσεων, ένα ζήτημα πολύ σημαντικό για την περιοχή μας. 
Ακολούθησε ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Χουρσόγλου, ο οποίος έκανε μια ενημέρωση στο Σώμα για τις συζητήσεις και τα θέματα που απασχολούν την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ιδιαίτερα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις χρηματοδοτήσεις. Επίσης μίλησε για το σοβαρότατο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί ροδακίνου της περιοχής, καθώς η παραγωγή μειώθηκε αισθητά και θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητα σημασία κυρίως από τους βουλευτές του Νομού Πέλλας και κυρίως τους κυβερνητικούς, με παράλληλη στοχοποίηση του Γιάννη Σηφάκη. Επίσης αναφέρθηκε στα ζητήματα των υδρονομέων, των αδέσποτων ζώων, στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας, τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, αλλά και στην γέφυρα της Μηλιάς. Τέλος, έκλεισε με μια πρόταση προς το Προεδρείο, σχετικά με την δημιουργία εμποροπανήγυρις από το νέο έτος, πρόταση την οποία συμφώνησε να εξετάσουν και ο Δήμαρχος.

Την απάντηση για τα αρδευτικά την έδωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Κετικίδης, ο οποίος ανέφερε πως βάσει των χρημάτων που διαθέτουν γίνεται το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να γίνει.

Τον λόγο έπειτα έλαβε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πασόης, ο οποίος τοποθετήθηκε με έντονη κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής και στάθηκε σε δύο ζητήματα, του ΧΥΤΑ και του αποχετευτικού. Βέβαια η τοποθέτηση του κ. Πασόη αποτέλεσε την αφορμή για την αρχή της έντονης αντιπαράθεσης που οδήγησε και στην προσωρινή διακοπή της συζήτησης. 
ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *