Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί η Θοδώρα Τζάκρη πήρε το βαρύ χαρτοφυλάκιο της βιομηχανίας


Η διαδρομή από το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και του Βενιζέλου στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ


Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε
η υπουργοποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη η οποία αναλαμβάνει το βαρύ χαρτοφυλάκιο της Βιομηχανίας της χώρας.

Το όνομα της νέας υφυπουργού δεν είχε ακουστεί μέχρι την στιγμή που ανακοινώθηκε.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να συστήσει ένα νέο χαρτοφυλάκιο εντός του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για θέματα βιομηχανίας, το οποίο και αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη.

Η βουλευτής Πέλλας που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ υπουργοποιείται για δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, ως υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το 2009.

Ο κ. Τσίπρας την επέλεξε, μαζί με άλλους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηματοδοτήσει το άνοιγμα προς την κεντροαριστερά.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και ομιλεί την Γερμανική και την Αγγλική γλώσσα.

Εργάστηκε ως δικηγόρος στα Γιαννιτσά την περίοδο 1996-2004 και ήταν μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας.

Το 2007 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας. Διετέλεσε εισηγήτρια στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας για Θέματα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, ενώ διετέλεσε και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε για να εξετάσει τις ευθύνες πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου.

Το 2009 επανεξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Πέλλας και της ανατέθηκαν καθήκοντα Υφυπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Το 2012 επανεξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ.

Το Νοέμβριο του 2013 η βουλευτής υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή.

Αμέσως μετά την ψήφιση – το «ναι» της βουλευτού, ο τότε πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι με επιστολή του ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό ότι η κ. Τζάκρη τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Τζάκρη μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *