Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Kαθιερώθηκε με νόμο η δημοτική στα δημοτικά σχολεία (Σαν σήμερα 28/9)

1946 στην Ελλάδα, επανήλθε στο θρόνο του ο βασιλιάς Γεώργιος Γ', ύστερα από απουσία 4,5 ετών. Είχε προηγηθεί πολιτειακό δημοψήφισμα, κατά το οποίο το 68,3% είχε ταχθεί υπέρ της
επανόδου του.

1916 Εθνικός Διχασμός προ των πυλών. Η Ελλάδα βρίσκεται με δύο αντίπαλες κυβερνήσεις, η μία στη Θεσσαλονίκη υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η άλλη στην Αθήνα υπό την επιρροή του βασιλιά Κωνσταντίνου. Αιτία, η διχογνωμία Βενιζέλου και Κωνσταντίνου για το αν η χώρα έπρεπε να συνταχθεί ή όχι με τις δυνάμεις της Αντάντ κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου Πολέμου.

1922 Ο Μουσολίνι πραγματοποιεί τη «μεγάλη πορεία» προς τη Ρώμη για την κατάληψη της εξουσίας.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 28/9
1943 Ο μπασίστας Nick St. Nicholas (Klaus Karl Kassbaum) γεννήθηκε στο Plön της Γερμανίας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Steppenwolf από το 1968 έως το 1970 και από το 1976 έως το 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα όπως EpicsBig Town BoysMynah Birds κ.α. Μετά την αποχώρηση του από το συγκρότημα δημιούργησε τους Starwolf, οι οποίοι λίγο αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Lone Wolf και κατέληξαν στην ονομασία The Wolf το 1989.
1991 Ο Αμερικανός τρομπετίστας και συνθέτης Miles Davis (Miles Dewey Davis III 1926-1991) απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών στην Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Οι επίσημες αιτίες θανάτου ήταν καρδιακή προσβολή, πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια. Ξεκίνησε την καριέρα του σαν μουσικός της ορχήστρας του Billy Eckstine το 1944, όπου μέλη της ήταν επίσης μουσικοί όπως οι Dizzy Gillespie και Charlie Parker. Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της jazz, όπως John ColtraneGeorge ColemanBill EvansHerbie Hancock κ.α. Είναι από τους μουσικούς που επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της jazz και το άλμπουμ του "Kind of Blue"  είναι το πιο εμπορικό ηχογράφημα στην ιστορία της. Κέρδισε οκτώ βραβεία Grammy και το 1990 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 2006. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς στην ιστορία της jazz.
Αθλητισμός 28/9
1870Ο τζόκεϊ Fred Archer σημειώνει την πρώτη από τις 2.748 νίκες του ιππεύοντας την ”Athol Daisy”
1893Ο Antonio Nicolau d’ Almeida, διευθυντής εταιρείας εξαγωγής κρασιού Πορτ, ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Πόρτο με την ονομασία “Football Club do Porto-Sociedade Sportiva”
1939Το BBC μεταδίδει το πρώτο Δελτίο Ειδήσεων στην ελληνική γλώσσα
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *