Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Σαν σήμερα 29/11) - Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό

2000 αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Minoan Flying Dolfins, Παντελής Σφηνιάς, πέφτοντας από τον 6ο όροφο των γραφείων της εταιρίας στον Πειραιά, περίπου δύο μήνες μετά το ναυάγιο του πλοίου «Σάμινα», που οδήγησε στον θάνατο 82 ανθρώπους.


1975 Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).

1967 Συμφωνία Πιπινέλη - Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στην Κοφίνου.

Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 29/11
1933 Ο Βρετανός πρωτοπόρος μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της blues John Mayall γεννήθηκε στο Macclesfield της Αγγλίας. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία την δεκαετία του '60 με τους John Mayall & the Bluesbreakers. Υπήρξε επιρροή και συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Eric ClaptonJack BrucePeter GreenMick Taylor κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "I'm Your Witchdoctor", "Parchman Farm", "Walking on Sunset" κ.α. Το 2005 τιμήθηκε με τον τίτλο Officer of the Order of the British Empire.
1940 Ο Καναδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Denny Doherty (Dennis Gerrard Stephen Doherty 1940-2007) γεννήθηκε στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας του Καναδά. Είναι δημοφιλής για την ίδρυση του rock συγκροτήματος του '60 The Mamas & the Papas.
Αθλητισμός 29/11

1855Ο Βρετανός Τόμας Μπέρι (Thomas Berry), αθλητής του Εμμανουέλ Κόλετς Σπόρτς (Emmanuel College Sports), γίνεται ο πρώτος αθλητής που τρέχει τις 100 γιάρδες σε 10.0 με χρονόμετρο χειρός.
1897Γίνεται στο Surrey της Αγγλίας ο πρώτος αγώνας μοτοσικλετών.
1899Ο Ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ (Hans Gamper) ιδρύει την Μπαρτσελόνα.


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό



Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Η 29η Νοεμβρίου επιλέχθηκε ως ημερομηνία του εορτασμού, επειδή έχει σπουδαία σημασία για τον παλαιστινιακό λαό. Στις 29 Νοεμβρίου του 1947 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 181, η οποία προέβλεπε την δημιουργία δύο ξεχωριστών κρατών στην περιοχή της Παλαιστίνης, ενός «Ιουδαϊκού» και ενός «Αραβικού», με κοινή πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, που θα υπόκειτο σε ειδικό καθεστώς. Από τα δυό κράτη που προέβλεπε, μόνο το Ισραήλ υφίσταται.

Οι παλαιστίνιοι, που αριθμούν γύρω στα 8 εκατομμύρια ψυχές, μόλις τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία του δικού τους κράτους. Πολλοί, όμως, Παλαιστίνιοι ζουν ακόμη σε εδάφη που κατέχουν οι Ισραηλινοί, συμπεριλαμβανομένης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ
  


ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris/zougla

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *