Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παράξενα: Αυτό είναι το αρχαιότερο πλάσμα στη Γη. Ζει εδώ και 200 χρόνια [ΒΙΝΤΕΟ]

Μια σπάνια γιγάντια κινεζική σαλαμάνδρα το γηραιότερο πλάσμα στη Γη αυτή τη στιγμή. Βρέθηκε ζωντανή σε σπηλιά (Vid)


Το αμφίβιο πλάσμα, μήκους περίπου 1,5 μέτρου, εντοπίστηκε σε μία σπηλιά της Κίνας από έναν ψαρά, ο οποίος "σκόνταψε" κατά λάθος σε "κάτι μαλακό και γλοιώδες", όπως δήλωσε στο δίκτυο NGINTIP.

Η γιγαντιαία σαλαμάνδρα εντοπίστηκε για την ακρίβεια σε σπηλιά της περιοχής Chongqing στη βορειοδυτική Κίνα.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ζει εδώ και 200 χρόνια. Ο ψαράς που ονομάζεται Wang Yong επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές. Το υπεραιωνόβιο πλάσμα μεταφέρθηκε σε καταφύγιο καθώς διαπιστώθηκε πως είναι άρρωστο.

Η γιγαντιαία σαλαμάνδρα ζει στην Κίνα και αποκαλείται "wa wa Yu", δηλαδή ψάρι-βρέφος. Στην προχωρημένη ηλικία του, ο ήχος που βγάζει μοιάζει με τη φωνή ενός νεογέννητου μωρού.

Η κινεζική σαλαμάνδρα θεωρείται το μεγαλύτερο αμφίβιο του πλανήτη καθώς μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος το 1,5 μέτρο. Ζει στο γλυκό νερό και θεωρείται σπάνιο είδος που απειλείται με εξαφάνιση, καθώς τις προηγούμενες δεκαετίες την κυνηγούσαν ανηλεώς γιατί θεωρείται ότι έχει αρκετές θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείτο στην κινεζική παραδοσιακή ιατρική.

Εντάσσεται στον κατάλογο των άκρως απειλούμενων ζώων από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης.






http://www.ialmopia.gr/search/label/VIDEOS

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *