Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

IALMOPIA LIVE: Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλμωπίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Τετάρτη (16/12) πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας, για την φετινή χρονιά. Το κλίμα ενώ θα έπρεπε να είναι πιο ανάλαφρο καθώς βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο λόγω Χριστουγέννων, δεν έλειψαν για μια ακόμη φορά οι εντάσεις.


Σημείο βέβαια αναφοράς στις τοποθετήσεις όλων των Συμβούλων, ήταν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Άη Βασίλη και η απονομή ευσήμων σε όλους τους συντελεστές του, για την άρτια διοργάνωση και λειτουργία καθώς και την απήχηση που έχει από τον κόσμο της Αλμωπίας και όχι μόνο.

Σε αυτό το πλαίσιο κυμάνθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Μπίνου στην ενημέρωση του σώματος. Αναφέρθηκε στο Χωριό του Άη Βασίλη και τόνισε την φιλανθρωπική διάσταση των δραστηριοτήτων. Επίσης μίλησε και για την δράση της δωρεάν διανομής φρούτων στα σχολεία στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους, ως μια συμβολική κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης από την Π.Ε. Πέλλας. Τέλος, έκλεισε την τοποθέτηση του με το θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της Χώρας, στην οποία συμμετείχε με τους κυρίους Χουρσόγλου και Χατζηγιαννίδη.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κυρία Καλδερεμτζή, η οποία σήκωσε το γάντι στον Δήμαρχο για αναφορά του τελευταίου σε παλαιότερο συμβούλιο, πως αν βρει έστω και μία έτοιμη μελέτη έτοιμη για ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ, θα ζητούσε δημόσια συγνώμη. Η κυρία Καλδερεμτζή ανέφερε μια σειρά από έργα και μελέτες που έγιναν επί θητείας Πασόη. Η τοποθέτηση αυτή βέβαια ήταν η αφορμή για να δημιουργηθεί ένταση.






Έπειτα τοποθετήθηκε ο κύριος Χουρσόγλου, ο οποίος εστίασε στο γεγονός πως δεν έχει ανάψει ακόμη ο φωτεινός διάκοσμος της πόλης της Αριδαίας, μίλησε για τον δρόμο Αριδαίας – Εξαπλατάνου, τις διαγραμμίσεις, την πινακίδα του έργου και τον ρόλο της Περιφέρειας για την εξέλιξη τους. Τέλος έκλεισε την τοποθέτηση του με μια πρόταση η οποία έχει να κάνει με την προσφορά χριστουγεννιάτικων πακέτων αγάπης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Ο Αντιδήμαρχος κύριος Τσιμτσιρίδης με την σειρά του, μίλησε για το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο εξωραΐζεται ώστε να είναι έτοιμο εντός σύντομου χρονικού διαστήματος. Ανάφερε κάποιες σημαντικές δράσεις όπως της επισιτιστικής συνδρομής και της συγκέντρωσης τροφίμων στο Χωριό του Άη Βασίλη και έκλεισε την τοποθέτηση του δίνοντας ουσιαστικά μια απάντηση για το κόστος της δημιουργίας του Χωριού του Άη Βασίλη, λέγοντας πως για τον Δήμο το οικονομικό κόστος ανήλθε στα 0 € και για την ΔΗΚΕΑ στο ‘’υπέρογκο’’ ποσό των 500 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, τονίζοντας την εθελοντική δράση για την υλοποίηση του.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση που έκανε μια ομάδα εργαζομένων των προγραμμάτων πεντάμηνης εργασίας που διεκδικούν παράταση. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτηριάδης, διάβασε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα συνταχθεί το ψήφισμα για το θέμα αυτό βρίσκοντας την ομοφωνία από ολόκληρο το σώμα.




Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η εκπρόσωπος των εργαζομένων κυρία Τουμανίδου.



Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πασόης έθεσε ερώτημα για την κατάσταση του νερού της Νότιας, στο οποίο είχε ανιχνευθεί αρσενικό και έλαβε απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κετικίδη, ο οποίος ανέφερε πως περιμένουν ως Δ.Ε.Υ.Α. Αλμωπίας τα αποτελέσματα των νέων ελέγχων του νερού στην περιοχή, ώστε να κριθεί το κατά πόσο μπορεί να κριθεί ως πόσιμο.

Η συνέχεια έγινε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *