Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Χ. Χουρσόγλου: Η Αλμωπία απέκτησε τον δικό της Τόμσεν

Λάβρος αποδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Χουρσόγλου κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την αύξηση των τελών άρδευσης στον δήμο Αλμωπίας. 
 
Μάλιστα στοχοποίησε τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κο Τσιμτσιρίδη χαρακτηρίζοντας τον Τόμσεν της Αλμωπίας. Είναι ένα ζήτημα που σαφώς ενδιαφέρει τους αγρότες καθώς οποιαδήποτε αύξηση θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στα αγροτικά εισοδήματα της περιοχής. Ο κος Χουρσόγλου υπερα σπιζόμενος για άλλη μια φορά τους αγρότες μη ξεχνώντας ότι ο Δήμος Αλμωπίας είναι αγροτικός Δήμος και πρέπει να φροντίζουμε τους ανθρώπους που τον αποτελούν, αντέδρασε έντονα, τονίζοντας ότι η Αλμωπία απέκτησε τον δικό της Τόμσεν και ούτε και αυτόν δεν είχε τολμήσει ως εκπρόσωπος της Τρόικα να ζητήσει αυξήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση της τάξης του 100%. 
 
Αυτό κατάφερε να κάνει ο Τόμσεν της Αλμωπίας και να ζητήσει με εισήγηση του στο Δημοτικό συμβούλιο αύξηση αν είναι δυνατόν σε έναν αγροτικό δήμο στο 100% όπως είναι η Αλμωπία. Μάλιστα πήγε ένα βήμα παρακάτω καυτηριάζοντας την τακτική μελών της δημοτικής αρχής να χρησιμοποιούν υπέρ του δεόντως τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα τους ζητώντας δραστική μείωση των δαπανών που θα φέρει και μείωση των καυσίμων γιατί αυτό το ζήτημα αποτελεί πρόκληση στην κοινωνία.Η πρόταση της οικο νομικής επιτροπής που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει αύξηση 100%, δηλαδή από τα 4 ευρώ ανά στρέμμα η αύξηση θα πάει στα 8 ευρώ ανά στρέμμα. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι εναντίον της αύξησης ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρήστος Χουρσόγλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του κου Πασόη καθώς και οι κ.κ. Ανδρέας Κόγιος και Δημήτρης Ασβεστόπουλος. Ο κος Ασβεστόπουλος τόνισε ότι σε δύσκολες εποχές δεν είναι δυνατόν να έχουμε αύξηση τελών. 
 
Ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Πασόης εξαπέλυσε μύδρους εναντίον του Δημάρχου αλλά και της γενικότερης πολιτικής των αυξήσεων τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθούν άλλες λύσεις πιο δύσκολες από αυτές των αυξήσεων, με μόνο γνώμονα το καλό του πολίτη. Ότι θα πρέπει να δοθεί μια λύση με τα ανείσπρακτα τα οποία θα πρέπει να δρομολογηθούν όχι ακραίως αλλά με συζήτηση και κατανόηση κάθε περίπτωσης που έχει ιδιαιτερότητες. Τέλος τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι αυτή των εύκολων λύσεων και των χαρατσιών. 
 
 
 
από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *