Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι είναι ο μαγικός μας κόσμος από ψηλά - Εκπληκτικές αεροφωτογραφίες

Ο 33χρονος φωτογράφος Dirk Dallas δημοσίευσε πέρυσι για πρώτη φορά μια φωτογραφία με το hashtag #fromwhereidrone στο Instagram και από τότε έχει γίνει viral.


Πάνω από 10.000 άνθρωποι έχουν ακολουθήσει το παράδειγμά του ανεβάζοντας τις πιο εντυπωσιακές εναέριες λήψεις που φέρουν το ίδιο hashtag. Οι εικόνες περιλαμβάνουν απίστευτα φθινοπωρινά τοπία αλλά και εικόνες από θάλασσες και κολυμβητές αποδεικνύοντας ότι τα πουλιά έχουν την καλύτερη θέα! Αρχικά ο φωτογράφος ανέβαζε αεροφωτογραφίες από το drone του, βάζοντας το hashtag #fromwhereidrone.

Λίγο καιρό αργότερα πάτησε πάνω στο hashtag του για να δει τις φωτογραφίες του και ανακάλυψε ότι έχουν ανέβει πάνω από 500 φωτογραφίες άλλων χρηστών με το ίδιο hashtag ακολουθώντας το «ρεύμα» του. Οι άλλοι χρήστες του Instagram ανέβασαν δεκάδες αεροφωτογραφίες ομολογουμένως πολύ εντυπωσιακές. Ο ίδιος αποφάσισε λοιπόν να φτιάξει μια σελίδα στο Instagram όπου θα ανεβάζει τις καλύτερες από αυτές που έχουν προστεθεί από άλλους χρήστες με ετικέτα και η σελίδα άρχισε να έχει χιλιάδες followers ενώ οι φωτογραφίες που προστέθηκαν είναι πάνω από 10.000.

«Ο στόχος μου ήταν οι άνθρωποι να εμπνέονται από αυτή τη νέα μορφή της φωτογραφίας (τις αεροφωτογραφίες με τα drones) και έτσι είμαι πάντα ευτυχής όταν βλέπω ότι κάποιος μοιράζεται μια φωτογραφία μαζί μου», είπε ο φωτογράφος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έδωσε συμβουλές σε όσους θέλουν να αγοράσουν μια τέτοια μηχανή για φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν κάποιος είναι αρχάριος καλό θα ήταν να μην αγοράσει αρχικά μια ακριβή συσκευή ώστε αν δεν τη χειριστεί καλά και υπάρξει κάποιο ατύχημα να μην έχει χάσει πολλά χρήματα. Επιπλέον, ο καθένας θα πρέπει να εξετάσει τι ισχύει με την νομοθεσία για τις συγκεκριμένες συσκευές στην περιοχή του γιατί σε κάποιες περιοχές όπως για παράδειγμα κοντά στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ η χρήση drones έχει απαγορευτεί. Ο ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος που έδωσε κίνητρο σε τόσους ανθρώπους να ασχοληθούν ακόμη πιο πολύ με την φωτογραφία και μάλιστα την αεροφωτογραφία.

Δείτε τις πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες, με τα μαγευτικά τοπία του πλανήτη μας, του Dallas αλλά και των άλλων χρηστών, όπως τις ανέβασαν στο Instagram.
































































































































 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *