Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Προβάδισμα 3,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Τι δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της MRB


Πανελλαδική έρευνα της MRB που έγινε το διάστημα από 4 έως 11 Φεβρουαρίου δείχνει τη ΝΔ να προηγείται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 3,7%. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 26,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,2%. Ακολουθούν: ΚΚΕ 6,6%, Χρυσή Αυγή 6,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 5,7%, Ένωση Κεντρώων 4,1%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, «Το Ποτάμι» με 2,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,4%, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,9%. «'Αλλα Κόμματα» επέλεξε το 1,8% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 15,3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει 41,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1%. Το «Κανένα Κόμμα» συγκεντρώνει 20,5%, το «'Αλλο Κόμμα» 6,2% ενώ το «Δεν ξέρω... Δεν απαντώ» συγκεντρώνει 4,2%.

Στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 25,2% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

Στο ερώτημα τι από τα παρακάτω θα θέλατε να συμβεί μέσα στο 2016, αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη σύνθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες, το 39% απαντά να γίνουν εκλογές, ενώ το 42,3% δηλώνει χωρίς εκλογές από την παρούσα βουλή.

Το 27,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η ΝΔ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, ενώ το 21,9% ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 39,4% απαντά «Κανένα κόμμα». 

 
 
 
ΠΗΓΗ: newsbeast

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *