Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Επίκαιρο προβληματισμό για θέμα του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας βάζει η Μελίτα Χιστάκη

Η έμπειρη μηχανολόγος μηχανικός και ενεργή πολίτης του Δήμου Αλμωπίας Μελίτα Χισκάκη με δημόσιο προβληματισμό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αναρωτιέται για το σοβαρό ζήτημα της ανταλλαγής για το δημοτικό σχολείο Αριδαίας το οποίο δεν διαθέτει αυλή. Δείτε παρακάτω τι γράφει και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα;



Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου 10ο Επικαιροποίηση της αρίθ. 293/2013 Απόφασης Δ.Σ. Αλμωπίας με θέμα «Έγκριση ανταλλαγής δημοτικού με ιδιωτικό ακίνητο για την κατασκευή του χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων και έγκριση διενέργειας των εκτιμήσεων των αξιών των δύο ακινήτων από πιστοποιημένο εκτιμητή καθώς η αξία τους υπερβαίνει το όριο των 20.000.000δρχ. (58.694,05ευρώ, άρθρο 23, παρ.2)»

Το θέμα αφορά στο οικόπεδο που διεκδικεί ιδιότης μπροστά στο 2ο Δημοτικό.

Ως "κακοήθης και μίζερος άνθρωπος" έχω απορίες:

1. Πώς δηλώθηκε στο κτηματολόγιο το οικόπεδο του 2ου Δημοτικού από το Δήμο αφού, όπως γνωρίζω (διαψεύστε με αν κάνω λάθος), υπάρχει μόνο ένα συμβόλαιο στο όνομα του Δήμου που περιλαμβάνει το οικόπεδο που τώρα υπάρχει το σχολείο και ο χώρος μπροστά από αυτό ως ενιαίο οικόπεδο;
2. Αν δηλώθηκε με αυτό το συμβόλαιο, τότε ο Δήμος δηλώνει ότι όλη η έκταση είναι δική του. Σωστά;
3. Προφανώς ο ιδιότης δήλωσε στο κτηματολόγιο το οικόπεδο που θεωρεί δικό του με το παραχωρητήριο από τη διεύθυνση Γεωργίας. Τι γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις; Ο νόμος λέει ότι πάμε σε διαδικασία ενστάσεων.
4. Πώς ο ιδιότης αποδεικνύει ότι ο Δήμος δεν το διεκδικεί; Εγώ στη θέση του θα έδειχνα μόνο μια φωτογραφία: την πρόχειρη περίφραξη που έχει κατασκευαστεί.
5. Τι εξυπηρετεί η περίφραξη; Δημιουργήθηκε χώρος αυλής για το σχολείο; Δε νομίζω. Ποιος την έφτιαξε; Επίσημα κανένας.
6. Τώρα ξαναγυρίζουμε στη λύση Πασόη περί ανταλλαγής. Την επικαιροποιούμε. Γιατί; Πάλιωσε η προηγούμενη; Γιατί δεν είχε ο Δήμος προχωρήσει αυτή τη λύση τόσα χρόνια;

Εν κατακλείδι και επειδή πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ντροπή για την κοινωνία μας να δέχεται σχολείο χωρίς αυλή, αν η λύση που επαναπροτείνεται μπορεί να δώσει άμεσα αποτελέσματα, ας προχωρήσει χωρίς κωλυσιεργίες. Πάντως η ζωή μού έχει διδάξει δυο πράγματα: 1. χωρίς να σπάσεις αβγά ομελέτα δεν κάνεις και 2. και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, προϋποθέτει ότι η πίτα είναι χορτόπιτα και ο σκύλος δεν είναι χορτοφάγος. 
 
 
 
πηγη: meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *