Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ: Η διαδικασία των Play off & Play out της αγ.περ.2015-16

Σας παραθέτουμε τμήματα της προκήρυξης ποδοσφαιρικής περιόδου 2015/2016 που αφορούν την άνοδο και τον υποβιβασμό ομάδων όλων των κατηγοριών:



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook: "Πρωταθλήματα ΕΠΣ Πέλλας"





Α1

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν (1) όμιλο των 14 ομάδων, με τον παρακάτω τρόπο:
Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων, προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
Έτσι, οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων από τη 1η θέση μέχρι και τη 14η θέση (κανονική περίοδος).
Πρωταθλήτρια ομάδα για την περίοδο 2015 – 2016 είναι η πρώτη της βαθμολογικής κατάταξης εφόσον η βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη είναι μεγαλύτερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών και δεν διεξάγονται αγώνες play-offs. Σε περίπτωση που η ομάδα που κατέλαβε την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει διαφορά βαθμών μικρότερη των τεσσάρων (4) βαθμών, τότε διεξάγονται αγώνες play-offs μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις από την 1η μέχρι και την 4η ως εξής:

PLAY-OFFS ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ :
Α ΦΑΣΗ.

Ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του, τον 4ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προϋπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των έξι (6) βαθμών, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 1ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης, σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση & πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή,
Ο 2ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 3ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, εφόσον ο 1ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου έχει ίση ή μικρότερη διαφορά πέντε (5) βαθμών από τον 3ο στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου. Στη περίπτωση που ο 4ος του βαθμολογικού πίνακα μετέχει στην διαδικασία των αγώνων play off ο αγώνας μεταξύ του 2ου στον βαθμολογικό πίνακα και του 3ου του βαθμολογικού πίνακα, διεξάγεται ανεξάρτητα από την βαθμολογική διαφορά που έχουν μεταξύ τους, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 2ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση & πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή,
Β ΦΑΣΗ
Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο, για την ανάδειξη του πρωταθλητή, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση & πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή και η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ ΠΕΛΛΑΣ και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει στους αγώνες Πρωταθλητριών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.

PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Η ομάδα που θα καταλάβει την τελευταία θέση, δηλαδή την 14η θέση θα υποβιβαστεί απευθείας στην Α’ κατηγορία για την περίοδο 2016 – 2017.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 10η μέχρι και τη 13η, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play - out), για την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της επόμενης περιόδου 2016 - 2017 με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογική διαφορά μεταξύ του 10 και του 13ου στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου είναι μικρότερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών. Αντίστοιχα ο 11ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 12ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς εφ όσον αγωνίζεται το ζευγάρι 10-13 και σε περίπτωση που δεν αγωνισθεί το παραπάνω ζευγάρι με την προϋπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των δύο (2) βαθμών και γίνεται με τον παρακάτω τρόπο:
Α ΦΑΣΗ
Ο 10ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 13ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου με την προϋπόθεση ότι βαθμολογική τους διαφορά είναι μικρότερη ή ίση των τεσσάρων (4) βαθμών, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 10ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση & πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή.

Ο 11ος στον βαθμολογικό πίνακα της κανονικής περιόδου θα αντιμετωπίσει σε αγώνα στην έδρα του τον 12ο της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε αγώνα στην έδρα του 11ου και σε και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του 11ου στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση & πέναλτυ, για την ανάδειξη του νικητή.

Οι ηττημένοι των δύο παραπάνω αγώνων υποβιβάζονται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016/2017.

Έτσι, στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2015 – 2016 θα υποβιβαστούν συνολικά τρείς (3) ομάδες μία (1) απευθείας και δύο (2) με την παραπάνω διαδικασία).

Β ΦΑΣΗ
Σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου της δύναμής μας, από την Γ’ Εθνική κατηγορία, θα διεξαχθεί και η Β ΦΑΣΗ play out ως εξής:
Οι νικητές των αγώνων των παραπάνω ζευγαριών της Α ΦΑΣΗΣ, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου στην κανονική περίοδο και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Σε περίπτωση ήττας στον συγκεκριμένο αγώνα του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου διεξάγεται και δεύτερος αγώνας κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα υποβιβάζεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016/2017.

Με βάση τα παραπάνω, η Α1 Κατηγορία για την περίοδο 2016/2017 θα απαρτίζεται από δεκατέσσερις (14) ομάδες.


Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους (οι παραπάνω όμιλοι θα καταρτιστούν με γεωγραφικά κριτήρια) με τον παρακάτω τρόπο:
Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π.
Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις βαθμολογικές θέσεις (κανονική περίοδος).
Οι πρωταθλήτριες ομάδες των δύο (2) ομίλων ανέρχονται απ’ ευθείας στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορίας για την περίοδο 2016/2017.
PLAY OFF – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Α ΦΑΣΗ
Στην Α ΦΑΣΗ συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν την 2η και 3η θέση στην βαθμολογική κατατάξη κάθε ομίλου σε αγώνα κατάταξης μεταξύ τους, στην έδρα του υψηλότερου βαθμολογικά εφόσον η διαφορά τους είναι μικρότερη ή ίση των τριών (3) βαθμών, σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή, σε περίπτωση ήττας του υψηλότερου βαθμολογικά σωματείου της κανονικής περιόδου, θα διεξαχθεί αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο που θα καθορίσει η Διοργανώτρια και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή.
Εφόσον ο 2ος του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη των τριών (3) βαθμών, τότε συμμετέχει στην Β ΦΑΣΗ.

Β ΦΑΣΗ
Συμμετέχουν οι δύο (2) νικήτριες ομάδες της Α ΦΑΣΗΣ σε αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια, σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Η νικήτρια ομάδα του παραπάνω αγώνα κατάταξης ανέρχεται στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016 - 2017.
Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2015/2016, ανέλθει στην Γ’ εθνική ερασιτεχνική κατηγορία , ανέρχεται στην Α1 ερασιτεχνική κατηγορία περιόδου 2016/2017 και ο ηττημένος του αγώνα κατάταξης της Β ΦΑΣΗΣ.
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Α. Οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η, 14η & 15η θέση στην τελική βαθμολογική κατάταξη κάθε ομίλου, υποβιβάζονται στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016/2017


Β. Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από τις Εθνικές κατηγορίες, οι ομάδες που κατέλαβαν την 12η θέση κάθε ομίλου, θα αγωνιστούν σε αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια, σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Ο ηττημένος του παραπάνω αγώνα κατάταξης υποβιβάζεται στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016/2017.

Με βάση τα παραπάνω, η Α Κατηγορία για την περίοδο 2016/2017 θα απαρτίζεται από είκοσι οκτώ (28) ομάδες.





Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο (2) ομίλους, που θα καθορίσει η Διοργανώτρια, ύστερα από τις Δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων που θα προκύψουν και με γεωγραφικά κριτήρια.
Α. Ολοκληρώνονται οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), ισχύουν οι παράγραφοι 5, 6, 7 και 8 του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στο βαθμολογικό πίνακα (κανονική περίοδος).
Β. Για τη περίοδο 2015/2016 ανέρχονται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία τέσσερις (4) ομάδες, δηλαδή οι δύο (2) πρώτοι του βαθμολογικού πίνακα του κάθε ομίλου.
Γ. Σε περίπτωση ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2016/17, θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης, μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 3η θέση στον βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια, σε περίπτωση ισοπαλίας παράταση και πέναλτυ για την ανάδειξη του νικητή. Ο νικητής του παραπάνω αγώνα ανέρχεται στην Α ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2016/17.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *