Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Δήμος Αλμωπίας: Η παραδοσιακή βρύση της Όρμας

Εικόνες που θυμίζουν άλλες εποχές και αναμνήσεις από τα παλιά τα χρόνια ξυπνούν στην πλατεία της Όρμας, όπου εδώ και λίγες μέρες δεσπόζει η παραδοσιακή βρύση. Το πανέμορφο χωριό της Αλμωπίας με τα γάργαρα νερά και τα θεόρατα πλατάνια, απέκτησε άλλο ένα σημείο αναφοράς που γυρίζει τις μνήμες πολλά χρόνια πίσω.

Ο Δήμος Αλμωπίας προχώρησε με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση αυτού του έργου, έχοντας στο πλευρό του τους τοπικούς φορείς και φυσικά τον δραστήριο Σύλλογο Γυναικών του χωριού, που αποτελεί παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη επισκέφθηκαν το χωριό, όπου τους περίμενε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Οι γυναίκες του Συλλόγου ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές τους υποδέχτηκαν με ένα μεγάλο χαμόγελο, ενώ δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για τη νέα παραδοσιακή βρύση του χωριού, την κατασκευή της οποίας διεκδικούσαν εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο όμορφο αυτό χωριό, τονίζοντας ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη σημερινή Δημοτική Αρχή η τουριστική προβολή του σε συνάρτηση με τα Λουτρά και τα υπόλοιπα αξιοθέατα του Δήμου μας. Γι’ αυτό το λόγο, τέτοια έργα δεν αποτελούν έργα βιτρίνας, αλλά έργα ουσίας. Όπως τον ενημέρωσαν οι κάτοικοι του χωριού, από τη στιγμή που κατασκευάστηκε η παραδοσιακή βρύση πολλοί είναι οι τουρίστες που την επισκέπτονται και μάλιστα φωτογραφίζονται μπροστά της.

Το έργο συμπεριλήφθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του 2015 και κόστισε περίπου 9.000 ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *