Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Τα Λουτρά των παιδικών μας χρόνων - Του Ζήση Τριανταφυλίδη

...Στα ριζά της Τζένας, πάντα εκεί θα γυρνάμε για χαλάρωμα. Θυμάμαι παλιά τις ημερήσιες εκδρομές στο Πόζαρ, στα ξενοδοχεία με τα πομπώδη ονόματα που τώρα στοιχειωμένα ζουν την παρακμή της κατεδάφισης.


Θυμάμαι τον μακα- ρίτη πατέρα μου, να σβήνει στο θορυ- βώδη κινητήρα του σκαραβαίου έξω από την Πιπεριά και να αφήνει τη ταυτότητά του, στους φαντάρους του στρατιωτικού φυλακίου, που ήλεγχαν την “επιτηρούμενη ζώνη” μέχρι το έτος 1974 (απομεινάρι και αυτό του ψυχρού πολέμου).Θυμάμαι όταν ο σκαραβαίος έβγαινε από σέρβις και ο Συκοπέτης είχε ξεκαπνίσει της κυλινδροκεφαλές του μπόξερ κινητήρα, να τρέχει και να μην χορταίνει να αναβαίνει ανη- φόρες. Θυμάμαι το νεκροταφείο των παϊδακίων των αμνοεριφίων, που γεω- γραφικά συνέπιπτε με την χασαπο- ταβέρνα του Δήμου...

Τα Λουτρά των παιδικών μας χρόνων! Του Ζήση Τριανταφυλίδη δικηγόρου | Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *