Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Του Κωνσταντίνου Προκοπίδη - Ωραίο θέαμα οι μοτοσυκλέτες στην Αλμωπία μας, αλλά...

Του Κωνσταντίνου Προκοπίδη



Ωραίο θέαμα οι μοτοσυκλέτες. Αδιαμφισβήτητα σεβαστό το γεγονός ότι μερικοί άνθρωποι έχουν αναπτύξει έναν τρόπο ζωής με αυτές, έχουν περάσει όμορφες στιγμές και φροντίζουν ένα όχημα σαν παιδί τους. Είναι όμως άσεμνο και αποκρουστικό στο όνομα του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο και της ψυχαγωγίας περί του θεάματος που αναδύεται μέσα από ένα τέτοιο όχημα η για ακόμη μια φορά ακατάλληλη χρήση του με κροτίδες-εξατμίσεις στις 1-2-3-4 το πρωί, οι 'ουσιαστικότατες' τριβές με λάστιχα, και οι κόντρες-βόλτες που αποφέρουν 1-2-50 ατυχήματα.

Εντάξει, θα μου πείτε, οι περισσότεροι έχουμε τα δικά μας κόμπλεξ, απλά υπάρχει και ο άλλος με την ιδέα να μολύνει την περιοχή με την αταίριαστη συμπεριφορά του και με την κακή πλευρά της μοτοσυκλετοφιλοσοφίας. Αυτό που είναι άκρως ανησυχητικό όμως είναι η σημασία που δίνεται για την ψυχαγωγία που παράγεται μέσα από αυτό το γεγονός. Εκατοντάδες (το λιγότερο) άτομα γελάνε, χαίρονται, παρατηρούν και γενικότερα επικροτούν αυτή τη λάθος πλευρά της φιλοσοφίας, που σε κάνει να τρέμεις. Παιδιά μικρά των 15 και των 20 ετών να μαζεύονται λαοθθθάλασσα να προσπαθούν να αποκομίσουν κάτι σημαντικό για τη ζωή τους από αυτό το κομμάτι ξένων/άγνωστων προσωπικοτήτων. Και όχι να αγαπάς τη μηχανή σου και να κάνεις τις βόλτες σου με τους φίλους σου, αλλά το "κοίτα τον μάγκα που έφτυσε τον άλλον μάγκα, πήρε την στροφή με 150, έβρισε μια γιαγιά, πέταξε το μπυρόνι του στη μέση του δρόμου και απογείωσε μια φωτοβολίδα από την εξάτμιση" (μακάρι να γίνω λίγο έστω σαν αυτόν, φαίνεται πολλοί να τον θαυμάζουν).

Σε λίγες μέρες έχει μια παρουσίαση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό αν δε κάνω λάθος. Ακόμα όμως και μια διαφορετική αλλά ουσιαστική παρουσίαση προς όλες τις ηλικίες ίσως να μην ήταν αρκετή για να συγκεντρώσει τόσο την παρατηρητικότητα ενός φιλόδοξου για τον ίδιο και για τον τόπο του νεοέλλην. Αλλά δε γ*μιέται, κάτι πρωτότυπο είναι ας το διασκεδάσουμε βρε αδερφέ!


ialmopia.gr

13 comments:

  1. Και πολυ σωστα τα λες φιλε κωσταντινε. Συμφωνω απολυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και ανθρωπος που λατρευει τη μηχανη, τουλαχιστον 20+ χρονια στις 2 ροδες, δεν μπορω παρα να συμφωνησω σε πολλα μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα θέλουν οργάνωση και πρόγραμμα...κάτι που ήταν άγνωστη λέξη. Άς μείνουμε ότι ήταν ένα "ξύπνημα" για την περιοχή και ας μην μουρμουρίζουμε...Σε κάποιους άρεσε και σε άλλους όχι.Αν και αυτοί που φωνάζουν και μουρμουρίζουν τους φταίει που ήρθε τόσος κόσμος και δεν άφησε τα ευροπουλά τους στα μαγαζιά τους (το ακούσαμε)και αυτό... 4μέρες ήταν ο τζερτζελές και η φασαρία.Τώρα που θα τελειώσει η μοτοσυγκέντρωση θα ξαναγυρίσει η περιοχή στην σαπίλα και την μιζέρια της καθημερινότητας...ΑΛΛΑΞΤΕ την ρουτίνα της καθημερινοτητάς σας όλα δεν είναι μια ευθεία γραμμή υπάρχουν και ..... στροφές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολύ σωστός αλλα παντα δυναμη εχει σε κλειστες κοινωνίες αυτος που εχει ενα ονομα μια ετικετα και νομιζει οτι ειναι καποιος ηταν μια πολυ εναλλακτικη προταση καινοτομος για την περιοχη αλλα δυστυχως παντου βασιλευει το ονομα ο πλουτος η ετικετα και η δεθενιά

      Διαγραφή
  4. Μια χαρα ηταν απλα οι πλουσιοι της περιοχης διαφωνουν ο κοσμος εδωσε μια πνοη τωρα να γραφουμε γενικα αλλα οταν εχεις πολλα λεφτα κρινεις ευκολα τους ανθρωπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΞΑΝ ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ 3ΜΕΡΟ. ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΡΙΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΙΣΤΙΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ekinos o kafemagazatoras tis ormas eklise to magazi tou dioti den pigene kaneis apo to xorio tou kai apo tin almopia..kai etheathei me atoma apo alli perioxi..mexri pou tha ton ekatalavoune kai tha ton afikoun mono...opos oloi oi almopia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. gia tis mpires kai ta skoypidia mesa stin poli mas ti lete eseis oi mixanobioi? giati den pigate eseis na ta katharisete? afoy agapate ayto pou kanete? alla pou tetoios politismos apo olous sas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΙΡΕΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΟ EURO 2014.. TOTE NOMIΖΩ ΤΙΝ ΕΠΝΙΞΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΤΠΤ ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΣ ΜΝΙΜΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΠΟΙΟΝ ... ΚΡΙΜΑ ... ΤΟΣΟ ΚΟΣΜΟ ΟΥΤΕ ΣΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΘ .. ΠΙΚΡΟΧΟΛΕ ..

      Διαγραφή
  8. ολοι οσοι γκρινιαζουν για το γεγονος της μοτοσυγκεντρωσης (οι περισσοτεροι απο αυτους μαγαζατορες) δεν εχουν καταλαβει πως ενα υπερογκο ποσο χρηματων εμεινε στην περιοχη της αλμωπιας απο αυτους τους ανθρωπους με τις μηχανες. Και μπορει αμεσα να μην ειχαν κερδος απο αυτους, θα εχουν ομως εμμεσο. τα χρηματα που εμειναν σε τσεπες της αλμωπιας θα κινουνται μεσα στην αριδαια .. απο τα οποια χρηματα θα εχει κερδος ολοι η αριδαια.. θα γυριζουν απο τσεπη σε τσεπη για πολυ καΙρο ακομη και θα ωφεληθουν ολοι απο αυτο. καταλαβετε το επιτελους.. καφετεριες που μαζεψαν κοσμο, ταβερνες, βενζιναδικα που πουλησαν οση βενζινη δε πουλαν σε ενα χρονο, περιπτερα, παντοπωλεια, ξενοδοχεια που ηταν 5 μερες γεματα, ολοι αυτοι οι ανθρωποι κερδισαν χρηματα απο αυτη την ιστορια οι οποιοι με τη σειρα τους θα τα αφησουν σε αλλους επιχειριματιες της περιοχης. αν δεν ηταν ολοι αυτοι θα ηταν ενα σχεδον νεκρο 5ημερο για την περιοχη. δε νομιζω να αρεσει αυτο σε κανεναν.. επισης πολυς κοσμος ο οποιος δεν ηξερε τον παραδεισο των λουτρων τον γνωρισε και ετσι εγινε πολος ελξης για περισσοτερους.. εκτος αυτα ο κοσμος της αλμωπιας ειχε μια καινουρια εμπειρια, κατι το οποιο δεν το ειχε ξαναζησει, και τι εγινε αν δεν κοιμηθηκαμε 3-4 βραδια.. στην αριδαια κοιμομαστε 365 μερες το χρονο, ας ξυπνησουμε και λιγο. 360 μερες μιζερια και 5 μερες ζωντανια. το μονο <> ηταν η οργανωση του δημου στο θεμα καθαριοτητα. επρεπε να ειχαν φροντισει ξημερωμα σαββατου να βρισκονται οι υπαλληλοι καθαριοτητας στον πεζοδρομο να μαζεψουν τα σκουπιδια που εμειναν. Μια ωρα δουλεια ηταν δεν ηταν. Κατα τα αλλα ηταν ενα γεγονος τεραστιο που ζωντανεψε την αλμωπια μας και μακαρι να ξαναγινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *