Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

EURO 2016: Χέρι χέρι Γαλλία κι Ελβετία στους 16 - Μεγάλη νίκη για την Αλβανία - ΒΙΝΤΕΟ από τους αγώνες της Κυριακής 19/6

Ένα βολικό 0-0 ήταν αρκετό για να δώσει την πρωτιά του Α' ομίλου στους Γάλλους και τη δεύτερη θέση στους Ελβετούς. Μεγάλη νίκη της Αλβανίας, που περιμένει να δει αν θα είναι στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες του τουρνουά. Διαβάστε παρακάτω τις αναλύσεις των αγώνων.

Επιμέλεια: ialmopia.gr Team

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 0-0

Από την αρχή γνωρίζαν και οι δυο πως με μια βολική ισοπαλία θα περνούσαν ''αγκαζέ'' στην επόμενη φάση, οι μεν οικοδεσπότες ως πρώτοι του ομίλου, οι δε γείτονές τους Ελβετοί ως δεύτεροι. Κι όμως, το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στη Λιλ, έδειχνε σαν ένα ματς ζωής ή θανάτου, με ευκαιρίες εκατέρωθεν και δυο σουτ του Πολ Πογκμπά στο δοκάρι! Αν μη τι άλλο, οι δυο αντίπαλοι έδειξαν να τιμούν τις φανέλες τους, καθώς προσπάθησαν για το γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε κάπως νωθρά, με τους Ελβετούς να έχουν τον έλεγχο του αγώνα. Η είσοδος του Ντιμιτρί Παγέ άλλαξε τις ισορροπίες, η Γαλλία ανέκτησε την κατοχή της μπάλας, και λίγο έλειψε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά το σουτ στην κίνηση του σταρ της Γουέστ Χαμ κατέληξε εκ νέου στο δοκάρι. Ακολούθησαν κάποιες μικροευκαιρίες, τίποτα τόσο σημαντικό όμως, για να φτάσουμε στη λήξη του ματς, με το 0-0 να αφήνει ικανοποιημένους παίκτες και προπονητές (ίσως όχι και τόσο τους Γάλλους φιλάθλους).

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τις καλύτερες ΦΑΣΕΙΣ του αγώνα


Η ταυτότητα του αγώνα

Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΕΛΒΕΤΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ 0-0

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχσταϊνερ, Εμπολό (74' Σεφέροβιτς), Ροδρίγκες, Τζουρού, Σαρ, Μπεχράμι, Ντζεμαϊλί, Μεχμέντι (86' Λανγκ), Σάκα, Σακίρι (79' Φερνάντες)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Σανιά, Σισοκό, Καμπάιγ, Πογκμπά, Κομάν (63' Παγιέ), Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Ζινιάκ


ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ 0-1

Το ότι οι Αλβανοί έχουν πολύ καλή ομάδα το είχαμε διαπιστώσει από τις πρώτες δυο αγωνιστικές, όταν και έβαλαν δύσκολα σε Ελβετούς και Γάλλους αντίστοιχα. Χθες, ήρθε η ώρα να φανεί κι επί της ουσίας η καλή δουλειά του Τζιάνι Ντε Μπιάσι και των παικτών του, στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λυόν.

Παρότι δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο ματς, το πάθος, η αυταπάρνηση αλλά και το άψογο αμυντικό τους στήσιμο στο γήπεδο (θύμισε κάτι από Ελλάδα του 2004), έδωσαν στους αετούς το δικαίωμα να ελπίζουν σε μια μεγάλη νίκη. Μια νίκη που ήρθε με γκολ του Σαντίκου με κεφαλιά στο 43ο λεπτό, μετά από τραγική έξοδο του Ταταρουσάνου.

Από την άλλη, η Ρουμανία του Άνχελ Ιορντανέσκου φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών, αφού με νίκη χθες πιθανότατα να περνούσε κατά 99% στην επόμενη φάση. Κι όμως, στο κρισιμότερο παιχνίδι της, η Ρουμανία τα θαλάσσωσε, με πάρα πολλές επιθετικές της ενέργειες να έχουν τραγικό αποτέλεσμα. Το μόνο αξιοσημείωτο, το δοκάρι του Αντόνε στο 75ο λεπτό, που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς, για τους Ρουμάνους, που σ'αυτό το Euro σκόραραν μόνο με πέναλτι!

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με το ΓΚΟΛ και τις καλύτερες ΦΑΣΕΙΣ του αγώνα


Η ταυτότητα του αγώνα

Α' ΟΜΙΛΟΣ
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΑΛΒΑΝΙΑ 0-1 (Σαντίκου 43')

Ρουμανία (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου - Ματσέλ, Γκριγκόρε, Κίρικες, Σαπουνάρου - Χόμπαν, Πρεπελίτσα (46’ Σανμαρτεάν) - Στάντσιου, Στάνκου, Πόπα (68’ Αντόνε) - Αλιμπέκ (57’ Τόρζε)

Αλβανία (Τζιάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα - Χισάι, Αγέτι, Μάβραϊ, Αγκόλι - Λίλα, Αμπράσι, Μπάσα (81’ Τσάνα), Μπερίσα, Μεμουσάι, Λενγιάνι (76’ Ρόσι) - Σαντίκου (59’ Μπάλαϊ)


Η τελική βαθμολογία του Α' Ομίλου


















ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *