Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Γιατί ο σκύλος γέρνει το κεφάλι του;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως εκφράζει o καλύτερος σας φίλος τα συναισθήματά του για εσάς;Κι εκεί που τρώτε ήσυχα τα δημητριακά σας ή ανταλλάσσετε μηνύματα με τους φίλους σας ή απολαμβάνετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα στην τηλεόραση τότε το αγαπημένο σας σκυλάκι γέρνει το κεφαλάκι του πάνω σας με έναν επίμονο αλλά αξιολάτρευτο τρόπο.


Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο το κάνει αυτό υπάρχει εξήγηση γιατί όλα αυτά τα κάνει για να σας δείξει την εν-συναίσθηση του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κουτάβι σας κάνει όλες αυτές τις μικρές χαριτωμένες κινήσεις για να σας δείξει πόσο νοιάζεται για σας και να κατανοήσει τα δικά σας συναισθήματα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο στο περιοδικό Mental Floss, κάθε φορά που το σκυλί γέρνει το κεφάλι πάνω σας προσπαθεί να ακούσει οικείους ήχους ή λέξεις. «Τα σκυλιά είναι εντυπωσιακά καλά στο να διαβάζουν και να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματος σας και να αντιλαμβάνονται τα φωνητικά συναισθήματα», λέει το άρθρο και προσθέτει: «Όταν φωνάζετε τον σκύλο σας για φαγητό το καταλαβαίνει ακόμα κι αν οι λέξεις χάνονται στην μετάφραση. Το ίδιο ισχύει και όταν το επαινείτε».

«Τα σκυλιά είναι ικανά να αναγνωρίζουν μερικώς την ανθρώπινη γλώσσα, έτσι κάθε φορά που του μιλάτε μπορούν και καταλαβαίνουν συγκεκριμένες λέξεις και τις συνδέουν με τις διάφορες δραστηριότητες, όπως το φαγητό, τη βόλτα ή το παιχνίδι». 


(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *