Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Γ' Εθνική: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τέσσερα πέναλτι απέκρουσε ο Καραγιαννίδης του Αλμωπού Αριδαίας!

Θύμισε Χέλμουτ Ντουκαντάμ ο νεαρός τερματοφύλακας που έκανε επίδοση ρεκόρ και οδήγησε τον Αλμωπό Αριδαίας σε πρόκριση απέναντι στον ΑΟ Καρδίας (2-0).

 

Το όνομά του με ολόχρυσα γράμματα έγραψε στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Γρηγόρης Καραγιαννίδης, με την εκπληκτική επίδοση που σημείωσε νωρίτερα το απόγευμα (16/10) και η οποία αποτελεί πρωτοφανές ρεκόρ!

Το απίστευτο κι όμως αληθινό γεγονός καταγράφηκε στο δημοτικό γήπεδο Μηχανιώνας, εκεί όπου ο ΑΟ Καρδίας υποδέχονταν τον Αλμωπό Αριδαίας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της α' φάσης για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Γ' Εθνικής.

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Αλμωπού πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο στο 83' ενός αγώνα, που τελικά ολοκληρώθηκε μετά από 120 λεπτά ισόπαλος χωρίς τέρματα, αναγκάζοντας τις δύο ομάδες να λύσουν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί, ο Καραγιαννίδης απέκρουσε τέσσερις εκτελέσεις πέναλτι, όλες όσες επιχείρησαν δηλαδή οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Καρδίας, κρατώντας ανέπαφη την εστία του και δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του, μετά τα δύο εύστοχα χτυπήματα που κατάφεραν οι συμπαίκτες του (2-0). Ο Έλληνας γκολκίπερ θύμισε... Χέλμουτ Ντουκαντάμ, που είχε πει «όχι» σε τέσσερις εκτελέσεις των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα, δίνοντας το Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Στεάουα στον τελικό του 1986 (είχε επικρατήσει με το ίδιο σκορ)!

Άγνωστο είναι τι θα πετύχει στη συνέχεια του θεσμού ο πρωταθλητής Πέλλας, το βέβαιο όμως είναι ότι ο νεαρός τερματοφύλακας έχει ήδη φροντίσει να διατηρήσει αλησμόνητο για πολλές δεκαετίες το όνομά του με το εντυπωσιακό του επίτευγμα.



Καραγιαννίδης στο pamebala.gr: Με πίστευαν και τους δικαίωσα!


«Θα πάμε το παιχνίδι στα πέναλτι και θα κερδίσουμε επειδή θα τα πιάσεις», έλεγαν στον 24χρονο τερματοφύλακα οι συμπαίκτες του στον Αλμωπό Αριδαίας, λίγο πριν αποκρούσει τα τέσσερα πέναλτι στον αγώνα Κυπέλλου με τον ΑΟ Καρδίας.

 

Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς την έκταση που μπορεί να πάρει, κυριολεκτικά από τη μία στιγμή στην άλλη, η συζήτηση γύρω από το όνομά σου. Κάπως «χαμένος» έμοιαζε ο Γρηγόρης Καραγιαννίδης, όταν επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά μαζί του το βράδυ της Κυριακής, ενώ βρίσκονταν στο στρατόπεδο που εκτίει την στρατιωτική του θητεία, για την εκπλήρωση της οποίας απομένουν πλέον μόλις 50 ημέρες.
Ο άνθρωπος που απέκρουσε τέσσερα πέναλτι σε ισάριθμες εκτελέσεις των ποδοσφαιριστών του ΑΟ Καρδίας, στέλνοντας τον Αλμωπό Αριδαίας στην επόμενη αγωνιστική της α' φάσης του Κυπέλλου Γ' Εθνικής και στρέφοντας τους προβολείς της δημοσιότητας πάνω του, δέχθηκε με ευγένεια, παρά την έντονη κόπωση, να μοιραστεί εικόνες, σκέψεις και συναισθήματα από τις μαγικές στιγμές που βίωσε στο δημοτικό γήπεδο της Μηχανιώνας. Ή, τουλάχιστον, όσα από εκείνα πρόλαβε να... αφομοιώσει!

Διαβάστε την πραγματικά ενδιαφέρουσα εξομολόγηση του Γρηγόρη Καραγιαννίδη στο pamebala.gr.

-Γρηγόρη, συγχαρητήρια για το επίτευγμά σου! Έχεις συνειδητοποιήσει τι πέτυχες;

«Καταρχήν, ευχαριστώ πολύ! Για να 'μαι ειλικρινής, όχι! Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει! Προσπαθώ να θυμηθώ τις εκτελέσεις και νιώθω σαν να μην ήμουν εγώ! Ειδικά από τη φάση του τελευταίου πέναλτι που απέκρουσα, δεν θυμάμαι τίποτα! Το μόνο που θυμάμαι, είναι ξαφνικά να πανηγυρίζω με την υπόλοιπη ομάδα».


-Είχες πετύχει κάτι ανάλογο στο παρελθόν;

«Πριν από δύο χρόνια, σε αγώνα για το Κύπελλο της ΕΠΣ Πέλλας, παίζαμε στον ημιτελικό με τον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης. Το παιχνίδι είχε πάει στα πέναλτι και εκεί απέκρουσα δύο χτυπήματα. Στην κανονική διάρκεια, βέβαια, οι αντίπαλοι είχαν χάσει ακόμη ένα πέναλτι, το οποίο όμως είχε καταλήξει στο δοκάρι, όμως εγώ δύο πέναλτι είχα πιάσει. Τελικά, περάσαμε στον τελικό και πήραμε το Κύπελλο».


-Υπάρχει κάποια τακτική που ακολουθείς;

«Όχι κάτι συγκεκριμένο! Διαλέγω μία γωνία και πέφτω! Ίσως να εμπιστεύομαι εκείνη τη στιγμή κάποιο προαίσθημα που μπορεί να έχω. Δεν έχει να κάνει, όμως, με κάτι άλλο, όπως ότι διαβάζω τον αντίπαλο ή περιμένω να δω που θα σουτάρει... Απλώς, διαλέγω γωνία».


-Φανταζόμαστε τι θα άκουσες από τους συμπαίκτες σου...

«Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο παιχνίδι, όταν δέχθηκε την κόκκινη κάρτα ο Μένιος στο 83', οι συμπαίκτες μου μού έλεγαν 'θα πάμε το παιχνίδι στα πέναλτι και θα κερδίσουμε επειδή θα τα πιάσεις'! Μου το έλεγαν και απέξω, πριν καν μπω στο γήπεδο. Μάλιστα, άκουσα τον φροντιστή να λέει στον πάγκο των γηπεδούχων 'παιδιά θα χάσετε' και όταν τον ρώτησαν γιατί το πίστευε, τους απάντησε 'γιατί θα πάμε στα πέναλτι και θα πιάσει δυο-τρία'»!


-Είναι εκπληκτικό το πόσο σε πίστευαν!

«Με πίστευαν γιατί οι περισσότεροι με έχουν ζήσει και θεωρούν πως 'το έχω'. Με πίστευαν και τους δικαίωσα».


-Θυμάσαι ατάκες που άκουσες μόλις τελείωσε το παιχνίδι;

«Γενικά, μού έδιναν συγχαρητήρια, μού έλεγαν 'μπράβο ακρίδα', όπως είναι το παρατσούκλι μου, αλλά κάτι παραπάνω δεν θυμάμαι μέσα στον... κακό χαμό εκείνη την ώρα. Ήταν όλα, πάντως, μέσα σε αυτό το κλίμα».


-Να υποθέσουμε ότι «ονειρεύεσαι» ήδη προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας;

«Επειδή ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει κι, επομένως, επειδή δεν έχω σκεφτεί ότι πιθανόν να έρθει κάποια πρόταση, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Μακάρι, όμως, να έρθει! Αν έρθει, θα είναι ευπρόσδεκτη! Άλλωστε, πιστεύω ότι θα το χαίρονταν όλοι στην ομάδα, αν προχωρούσε ένας ποδοσφαιριστής σε μεγαλύτερη κατηγορία».




πηγη: pamebala.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *