Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας στην 1η συνάντηση Προυσαλιωτών στην Ελευθερούπολη Καβάλας μαζί με τον Σύλλογο Πολυκάρπης "Αριστοτέλης"

Την Ελευθερούπολη Καβάλας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού κ. Γιώργο Χατζηγιαννίδη και Τεχνικής Υπηρεσίας και Έργων κ. Χρήστο Γεωργίου. Μαζί τους και ο Ιερέας της Πολυκάρπης Πατέρας Κωνσταντίνος Χοροζάνης.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του συνόδευσαν τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολυκάρπης «Αριστοτέλης» ο οποίος αδελφοποιήθηκε πριν ένα χρόνο με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προυσαλιωτών Καβάλας. Εκεί πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση Προυσαλιωτών με τη συμμετοχή κι άλλων συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα.

Αρχικά, τελέστηκε Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ελευθερούπολης, με τη συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσοστόμου, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου ο οποίος ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο των εκδηλώσεων και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιου.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Φρίξος Παπαχρηστίδης» Ελευθερούπολης, η οποία περιελάμβανε συναυλία του Άρχοντος Πρωτοψάλτου Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με τη σύμπραξη του Βυζαντινού Χορού «Οι Δομέστικοι της Δράμας», της Παραδοσιακής Χορωδίας του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας και μουσικού συνόλου παραδοσιακών οργάνων. Επίσης, πραγματοποιήθηκε παράσταση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων Πολυκάρπης Αλμωπίας, Κουβουκλιωτών Κοζάνης και Προυσαλιωτών Καβάλας. Αυτή η 1η Συνάντηση Προυσαλιωτών Ελλάδας πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος έστειλε μήνυμα συμφιλίωσης και συγκίνησε με την ομιλία του αναφερόμενος στις Αλησμόνητες Πατρίδες μας. Στη συνέχεια, τιμήθηκε με τιμητική πλακέτα από τους απογόνους Προυσαλιωτών Πολυκάρπης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου Αλμωπίας κ. Δημήτρη Μπίνο με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρο, τον Δήμαρχο Παγκαίων – Ελευθερούπολης κ. Φίλιππο Αναστασιάδη και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Προυσαλιατών Καβάλας, αποφασίστηκε μετά από πρόταση του κ. Μπίνου η 2η Συνάντηση Προυσαλιωτών Ελλάδας να πραγματοποιηθεί στην Πολυκάρπη, με πιθανή ημερομηνία τις 22/10/2017.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Θεώρησα χρέος μου να συνοδεύσω μαζί με τον Πατέρα Κωνσταντίνο Χοροζάνη τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολυκάρπης “Αριστοτέλης” σε αυτό το ραντεβού που έδωσε με την ιστορία. Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που διψούν να μάθουν την ιστορία τους και να συμβάλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Ήταν τιμή μου που βρέθηκα σε αυτή την εκδήλωση μαζί με όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον σύλλογο της Πολυκάρπης και στον Σύλλογο της Καβάλας και θεωρώ ότι οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί είναι άρρηκτοι. Ο Δήμος Αλμωπίας βρίσκεται δίπλα σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην εξωστρέφεια και την ανάδειξη της παράδοσης και του πολιτισμού και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Κωνσταντίνο Χοροζάνη ο οποίος είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτής της προσπάθειας. Συγχαρητήρια και σε όλους τους ανθρώπους του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυκάρπης “Αριστοτέλης” για την εξαιρετική τους παρουσία που μας γέμισε με περηφάνια και συγκίνηση. Επίσης, συγχαίρω την Πρόεδρο του Συλλόγου Προυσαλιωτών Καβάλας κ. Σοφία Χατζηκωνσταντίνου και τους συνεργάτες της για την άψογη διοργάνωση και την υπέροχη φιλοξενία».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *