Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Βιωματικές δράσεις στα εργαστήρια από το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας

Το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία διοργάνωσε βιωματικές δράσεις στα Εργαστήρια που υποστηρίζει την φετινή σχολική χρονιά. Το σύνθημα της δράσης ήταν «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» Για οκτώ συνεχείς ήμερες, από την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2016, τα Εργαστήρια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής, Γεωπονίας-Ανθοκομίας και Καλλιτεχνικών του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας, φιλοξένησαν 216 μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων Γενικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας. 
 
Ειδικότερα, στις εκδηλώσεις συνεκπαίδευσης έλαβαν μέρος το Δημοτικό Σχολείο Βορεινού-Νεοχωρίου, το 3 ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας, το 1 ο & 2 ο Γυμνάσιο Αριδαίας, το ΕΠΑΛ & το ΓΕΛ Αριδαίας. Τα παιδιά δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικες Κάρτες, Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Χριστουγεννιάτικες Ανθοσυνθέσεις, έβαψαν με σπρέι, έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόσπιτα, μπισκότα βουτύρου και τα στόλισαν με ζαχαρόπαστα, έφτιαξαν μηλόπιτα, σοκολατένια τρουφάκια, έσκαψαν παρτέρια, φύτεψαν σπόρους και πολλαπλασίασαν παχύφυτα, μα κυρίως δημιούργησαν σχέσεις και γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους. 
 

Στόχος των δράσεων ήταν η ισότιμη συμμετοχή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων γενικής και ειδικής εκπαίδευσης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καλλιέργεια σεβασμού στη διαφορετικότητα και τέλος η ανάπτυξη δεξιοτήτων ενσυναίσθησης στους μαθητές αμφότερων των σχολικών πλαισίων. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους ένθερμα υποστήριξαν την δράση «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ», μα κυρίως ευχαριστούμε την μαθητική κοινότητα του Δήμου Αλμωπίας που αγκάλιασε το ΕΕΕΕΚ Αριδαίας και απέδειξε έμπρακτα ότι το θεωρεί ισότιμο μέλος της. 
 
Περισσότερες πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις υπάρχουν στο ιστολόγιο (blog) του ΕΕΕΕΚ Αριδαίας http://blogs.sch.gr/eeeekaridaias/
 
 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *