Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Παρακάθ στην Αριδαία - Διογένης & Θείος Δάμος (Κοροσίδης 91 ετών)

Διογένης: Πάντα στα μαθήματα, παροτρύνω τους μαθητές μου στο να αποκτήσουν αυτό που λέμε ''ΠΟΝΤΙΑΚΉ ΠΑΙΔΕΊΑ'' , δηλαδή να ''ζυμωθούν'' μέσα στα ποντιακά, με τις προηγούμενες γενιές αν έχουν την δυνατότητα, να έχουν ακούσματα, γεύσεις, μελωδίες, αναμνήσεις από ιστορίες, ανέκδοτα κτλ. Είναι το καλύτερο ''σχολείο'' για να εξερευνήσεις και να μάθεις την παράδοση μας όσο καλύτερα μπορείς κατά την ταπεινή μου γνώμη. 

Ένα τέτοιο ΜΕΓΆΛΟ ΣΧΟΛΕΊΟ είναι και ο θείος ΔΑΜΟΣ (Δαμιανός Κοροσίδης) , στα 91 του χρόνια σήμερα, φίλος και συνομήλικος του παππού μου. 

Έχω την τύχη και τη χαρά να μεγαλώνω βλέποντας τον και μιλώντας σχεδόν καθημερινά μαζί του... 

Απολαύστε τον!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *