Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Συνάντηση του Γιάννη Σηφάκη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για ενεργειακά θέματα

Η ενεργειακή πολιτική της χώρας οδηγεί σταδιακά σε ενεργειακό μείγμα με λιγότερο άνθρακα

Ουσιαστική ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με βιωσιμότητα και προσοχή στον τελικό καταναλωτή

Θα μειωθεί άμεσα ο χρόνος αποπληρωμής των παραγωγών ΑΠΕ με την ενσωμάτωση της πληρωμής ορθολογικού τέλους από τους προμηθευτές

Εξέταση τροποποίησης των κριτηρίων χωροθέτησης ΑΠΕ που παρουσιάζουν μικρή διείσδυση

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης ( που επαγγελματικά ασχολείται επί 20ετία με την Ενέργεια και ιδιαίτερα με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ήταν επί 7 έτη πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ ) συναντήθηκε την Δευτέρα 31/01/2017 με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη για ενεργειακά θέματα.

Συζήτησε με τον Υπουργό και εξέφρασε απόψεις σε θέματα του ενεργειακού μείγματος, των προβλημάτων που υπάρχουν στην ανάπτυξη των ΑΠΕ, για την ανάπτυξη των δικτύων, για την ανάγκη έναρξης δίκαιης διαδικασίας ανακλήσεων αδειών παραγωγής από την ΡΑΕ, για θέματα έναρξης της απόδοσης από τους προμηθευτές των ποσών που έχουν από το καλοκαίρι αποφασιστεί να μπαίνουν στον ειδικό λογαριασμό του ΛΑΓΗΕ που πληρώνει τις ΑΠΕ ( και σε τι ύψος πρέπει να είναι αυτά τα ποσά για την βιωσιμότητα και των προμηθευτών αλλά και του λογαριασμού που πληρώνει τις ΑΠΕ – μέγιστες και ελάχιστες τιμές), θέματα ενίσχυσης των τεχνολογιών ΑΠΕ που υστερεί η διείσδυση τους και άλλα.

Μαζί με τον βουλευτή στην συνάντηση συμμετείχε και το προεδρείο των Μικρών Υδροηλεκτρικών ( Κώστας Βασιλικός, πρόεδρος και Βασίλης Χατζόπουλος μέλος του ΔΣ) που εξέθεσαν την πρόταση του ΕΣΜΥΕ για την τροποποίηση της Υπουργικής απόφασης με ΦΕΚ 518 του 2011 για τα πρόσθετα κριτήρια χωροθέτησης μικρών υδροηλεκτρικών που καθήλωσε τόσα χρόνια την ανάπτυξη τους. Παρέδωσαν στον Υπουργό συγκεκριμένη πρόταση τροποποίησης της με τρόπο που να διασφαλίζεται η προστασία του περιβάλλοντος αλλά να μπορεί να αξιοποιηθεί τμήμα του πλούσιου μικροϋδροδυναμικού της χώρας μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *