Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με LED νέας τεχνολογίας στο Δήμο Αλμωπίας

Στη λήψη απόφασης για την διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης του πιλοτικού έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού του Δήμου Αλμωπίας και σύνταξη μελετών» με αντικατάσταση του συμβατικού Δημοτικού Φωτισμού από νέο τεχνολογίας LED και εγκατάσταση συστήματος με δυνατότητες τηλεδιοίκησης και ελέγχου διαχείρισης φωτισμού (LMS), εγκρίθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας την Παρασκευή 24/2/2017.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τσιμτσιρίδης στην εισήγησή του παρουσίασε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έδωσε σημαντικές πληροφορίες που καταγράφονται στον παρακάτω πίνακα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες συνάντηση εργασίας στην ΠΕΤΑ η οποία είναι Αναπτυξιακή Εταιρία της ΚΕΔΕ, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της ΕΝΠΕ η οποία συνάπτει δάνεια για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων με ευνοϊκούς όρους. Στόχος της ΠΕΤΑ είναι η υποστήριξη των ΟΤΑ, μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Εκεί συζητήθηκε το ενδεχόμενο σύναψης δανείου του Δήμου Αλμωπίας με στόχο την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων του Δήμου μας με LED σύγχρονης τεχνολογίας που εξασφαλίζουν εξοικονόμηση χρημάτων μέχρι και 60% και μικρή κατανάλωση. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία, αν αναλογιστεί κανείς ότι σήμερα ο Δήμος μας χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ.

Όσον αφορά στο δανεισμό, θα περιλαμβάνει τριετή περίοδο χάριτος για την έναρξη πληρωμής, με επιτόκιο 2,80% και η πληρωμή θα γίνεται από τη διαφορά που θα εξοικονομείται από την λιγότερη πλέον κατανάλωση. Το επιτόκιο είναι μικρό, γιατί επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αφορά σε έργα αναπτυξιακά, επενδυτικού και ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Πρόκειται για ένα σχέδιο της Δημοτικής μας Αρχής που αν υλοποιηθεί θα αποτελέσει παρακαταθήκη για έναν Δήμο που χρωστά περίπου 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ. Τις επόμενες μέρες θα επισκεφθώ εκ νέου την ΠΕΤΑ ώστε να συζητήσω πιο εκτενώς την υλοποίηση της παραπάνω ιδέας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *