Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΟΑΕΔ: Έρχεται νέο πρόγραμμα εργασίας για 6.000 ανέργους

Ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της Β΄φάσης του προγράμματος εργασιακής εμπειρίας, όπου 6.000 ωφελούμενοι θα πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.


Στόχος του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η στήριξη των άνεργων νέων με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους (60% επί του αριθμού των θέσεων). Προτεραιότητα δίνεται, επίσης, στους γονείς ανήλικων τέκνων με απόλυτη προτεραιότητα στις μητέρες ανήλικων τέκνων.


Προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι επίσης θα πρέπει:
  • Να είναι νέοι ηλικίας 25-29 ετών (έστω κι αν κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπερβούν το όριο των 29 ετών), που δεν έχουν ασφαλισθεί για περισσότερες από εκατό ημέρες ασφάλισης σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα (εξαιρούνται οι ημέρες ασφάλισης λόγω πρακτικής άσκησης και μαθητείας).
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ τόσο κατά την κατάρτιση των αρχικών πινάκων όσο και κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 και την τοποθέτησή τους στις επιχειρήσεις.
  • Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της εξατομικευμένης προσέγγισης και να διαθέτουν Ατομικό Σχέδιο Δράσης.
  • Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια τέσσερις μήνες και αφορά τοποθέτηση σε θέσεις του τομέα της ειδίκευσης των ωφελουμένων βάσει του τίτλου σπουδών για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ή σύμφωνα και με το Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Επισημαίνεται ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση και σε θέσεις ειδικοτήτων διοίκησης (υπάλληλοι γραφείου) και διάθεσης προϊόντων ή αγαθών (πωλητές).
Οι υποψήφιοι εντάσσονται έπειτα από αίτησή τους στο Μητρώο Ωφελουμένων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Στη συνέχεια δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν νέα αίτηση για την τοποθέτηση σε κάποια επιχείρηση και θα επιλεγούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ βάσει του προφίλ τους.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ωφελουμένους ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ, ενώ θα παρέχει και ασφαλιστική κάλυψη. Μετά τη λήξη του προγράμματος ο ΟΑΕΔ παρέχει σε κάθε ωφελούμενο βεβαίωση ολοκλήρωσης του προγράμματος.

Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της τετράμηνης εργασιακής εμπειρίας, οι ωφελούμενοι θα έχουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας διάρκειας οκτώ μηνών.
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *