Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

«Η γλώσσα μου... ο κόσμος μου»

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η β΄φάση των Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας «Η γλώσσα μου... ο κόσμος μου» Γυμνασίων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την οποία οι ομάδες των μαθητών που διακρίθηκαν ανά σχολείο στην α΄φάση, διαγωνίστηκαν σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. «Φιλόλογος» και τους Σχολικούς Συμβούλους Φιλολόγων Κεντρικής Μακεδονίας με σκοπό να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου για τη Γλώσσα, αλλά και να διευρυνθούν οι γλωσσικοί τους ορίζοντες μέσα από παιγνιώδεις και ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες. Πρόεδρος της Κεντρικής Επιστημονικής Επιτροπής των Αγώνων ορίσθηκε η κ. Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, ομότιμη καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ.

Ο Διαγωνισμός πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις: στην α΄φάση οι μαθητές των Γυμνασίων που δήλωσαν συμμετοχή εξετάσθηκαν ενδοσχολικά και ατομικά σε θέματα που συνέταξε η Τοπική Επιστημονική Επιτροπή με υπεύθυνες τις Σχολικές Συμβούλους Ευγενία Δανιηλίδου και Αντωνία Παπαδάκη. Η πενταμελής ομάδα κάθε σχολικής μονάδας που προέκυψε από τον ενδοσχολικό αγώνα εκπροσώπησε το σχολείο στον διασχολικό Διαγωνισμό της β΄φάσης. Ως διαγωνιστικό κέντρο ορίστηκε το 2ο Γυμνάσιο Έδεσσας, όπου οι μαθητές διαγωνίστηκαν πια σε ομάδες, γραπτά και προφορικά. Στη φάση αυτή διακρίθηκε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας, η οποία και θα εκπροσωπήσει την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στον τελικό διασχολικό αγώνα σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου στις 14 Μαΐου 2017.

Η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών των Γυμνασίων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, η άψογη συμπεριφορά των μαθητών σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού, η προσπάθεια που κατέβαλαν οι φιλόλογοι των σχολείων μας όλο αυτό το διάστημα για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τους μαθητές, ο φιλόξενος χώρος του 2ου Γυμνασίου Έδεσσας με τη συμβολή των εκπαιδευτικών και του διευθυντή του σχολείου κ. Δ. Γερεμτζέ, η συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Πέλλας και η συνεργασία όλων των σχολικών μονάδων των Γυμνασίων, συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του διαγωνισμού αυτού που έγινε για πρώτη φορά. Αυτό που αναδείχθηκε μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ήταν κυρίως η συνεργασία, η ομαδικότητα και η ευγενής άμιλλα.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Κωνσταντίνος Κούγκας, ενώ τίμησε με την παρουσία του ο συγγραφέας και ποιητής Κωνσταντίνος Σταλίδης, προσφέροντας μάλιστα και από ένα βιβλίο του στους μαθητές της νικήτριας ομάδας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος και ευελπιστούμε ότι οι Μαθητικοί Αγώνες Νέας Ελληνικής Γλώσσας θα γίνονται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων σχολείων. Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στην ομάδα του 1ου Γυμνασίου Έδεσσας που θα εκπροσωπήσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πέλλας στη Θεσσαλονίκη στις 14 Μαΐου 2017.


Οι Σχολικές Σύμβουλοι Φιλολόγων Πέλλας
Δρ Ευγενία Δανιηλίδου
Δρ Αντωνία Παπαδάκη

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *