Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΝΦΙΑ 2017: Ξεχάστε τις επιστροφές φόρου - Δείτε πώς θα πληρώνεται το «χαράτσι»

Σε «πονοκέφαλο» αναδεικνύεται η πληρωμή του φετινού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τους Έλληνες φορολογούμενους, καθώς με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ξεκίνησαν οι αυτόματοι συμψηφισμοί επιστροφών φόρου με τις οφειλές που αφορούν στο περιβόητο «χαράτσι».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως το 2017, περίπου δύο στους τρεις φορολογούμενους που είχαν λάβει πιστωτικό «ραβασάκι» για επιστροφή φόρου, είτε δεν θα δουν τελικά ούτε σεντς στον τραπεζικό λογαριασμό τους είτε θα δουν πολύ λιγότερα χρήματα, καθώς πλέον τα λεφτά αυτά θα συμψηφίζονται με την οφειλή του ΕΝΦΙΑ.

Ήδη από την Τετάρτη (06/09/2017) οι ιδιοκτήτες ακινήτων που περίμεναν να εισπράξουν επιστροφή φόρου εισοδήματος, άρχισαν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια, με τα οποία ενημερώθηκαν ότι έγινε ο συμψηφισμός της επιστροφής φόρου εισοδήματος με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που βεβαιώθηκε ενώ αν υπάρχει υπόλοιπο φόρου για πληρωμή θα εμφανίζεται στην «ταυτότητα οφειλής», που υπάρχει σε κάθε προσωπικό λογαριασμό στο Taxisnet.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: Από τους 958.425 φορολογουμένους που δικαιούνται φέτος επιστροφή φόρων εισοδήματος συνολικού ύψους 366,5 εκατ. ευρώ, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 580.000 δεν θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους. Δηλαδή το 60% των φορολογουμένων με πιστωτικό εκκαθαριστικό δεν είχε λάβει έως τον Αύγουστο την επιστροφή φόρου τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί, με την πρακτική αυτή, να διαγράψει χρέη ύψους 200 εκατ. ευρώ, σε μια προσπάθεια να φτάσει το στόχο της εξόφλησης 1,2 δισ. ευρώ από τα συνολικά 5,4 δισ. ευρώ που οφείλει προς τους ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται, άλλωστε ότι ο στόχος αυτός αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα προαπαιτούμενα, για να εγκρίνουν οι δανειστές την επόμενη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *