Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμος Αλμωπίας: Προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Προμάχων στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
- 35.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

Την προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Προμάχων στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Προμάχων μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, εισηγείται ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, σεβόμενος την άποψη της τοπικής κοινωνίας και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επικοινώνησε με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκο Τσαλικίδη και με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κ. Μαρία Ζωγράφου, οι οποίοι συμφωνούν με την παραπάνω εισήγηση, καθώς μπορούν προσωρινά να συνυπάρξουν τα παιδιά μεταξύ τους. Ήδη, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Χατζηγιαννίδης μετέβη μαζί με τους γονείς στο Δημοτικό Σχολείο και συζήτησε με τον Διευθυντή γι’ αυτή την προσωρινή λύση και την εύρεση χώρου.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος σε συνάντηση που πραγματοποίησε με τους γονείς έλαβε τη σύμφωνη γνώμη για αυτή την πρόταση, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες που θα κοστίσουν περίπου 35.000 ευρώ, με στόχο να απολαμβάνουν οι μαθητές έναν χώρο πιο λειτουργικό με λιγότερα προβλήματα. Άλλωστε, ο Δήμαρχος με τους συνεργάτες του έχει επισκεφθεί πολλές φορές τις σχολικές κοινότητες του χωριού και είναι απόλυτα ενημερωμένος, δρομολογώντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Θυμίζουμε, ότι το κτίριο του Νηπιαγωγείου στο οποίο θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες παρουσιάζει σοβαρές φθορές, με το κυριότερο πρόβλημα να εντοπίζεται στην υγρασία, το οποίο θα αντιμετωπιστεί με όλες τις απαραίτητες εργασίες. Επιπλέον, η μελέτη περιλαμβάνει την καθαίρεση της υφιστάμενης περίφραξης και την κατασκευή νέου τοιχίου το οποίο θα επενδυθεί από την εξωτερική πλευρά με σχιστόλιθο, καθώς επίσης και την διάστρωση του πίσω χώρου με κονιόδεμα και επάλειψη με μονωτικό υλικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγρασία που παρατηρείται εσωτερικά του κτιρίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις οι οποίες θα αφορούσαν και την οριστική μετεγκατάσταση σε άλλο χώρο όπως είναι το «Σπίτι Παιδιού», ωστόσο σε αυτό δεν συναινούν οι αρμόδιες υπηρεσίες καθώς δεν διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών. Επιπρόσθετα, όλο το προηγούμενο διάστημα αναζητήθηκαν και άλλες λύσεις που αφορούσαν στην κατασκευή νέου διδακτηρίου, ωστόσο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα ο κατάλληλος χώρος ,που να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας.

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *