Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Λειτουργία του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στην Αριδαία

Το μουσείο φυσικής ιστορίας του δήμου Αλμωπίας βρίσκεται δίπλα από το κτίριο του δημαρχείου και αποτελεί ένα στολίδι και με το πλήθος των εκθεμάτων του, παραμένει αδιάψευστος μάρτυρας της μακραίωνης ιστορίας των κατοίκων του πολύπαθου τόπου μας.


Μετά από μια πολύμηνη και άκαρπη «αργία», το τελευταίο διάστημα έχει αναβαθμιστεί και έχει καταστεί στον πιο κατάλληλο φορέα, που μπορεί να ξεναγήσει τον επισκέπτη και να τον οδηγήσει στα βάθη των αιώνων της ιστορίας, της παράδοσης και της λαογραφίας της Αλμωπίας.

Ο εσωτερικός χώρος του μουσείου έχει καλλωπιστεί και τα εκθέματα βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις, τακτοποιημένα με νοικοκυροσύνη και με επιστημονικό τρόπο, περιμένοντας τους επισκέπτες.
Λειτουργεί τμήμα βιβλιοθήκης, βοτανολογίας, λαογραφίας, παλαιοντολογίας, και ορυκτολογίας.

Ο Δήμος Αλμωπίας σας ενημερώνει ότι μετά από τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης στο κτίριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αριδαίας, λειτουργεί ξανά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στις αίθουσές του εκτίθενται απολιθώματα, ορυκτά και πετρώματα που βρέθηκαν σε ανασκαφές στην Αλμωπία καθώς και φωτογραφίες και φυτά που ευδοκιμούν στη περιοχή της Αλμωπίας.
 
Ταυτόχρονα, σας γνωρίζουμε ότι το Μουσείο είναι ανοιχτό προς το κοινό και λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 10 π.μ. έως 2 μ.μ.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Δημάρχου στα τηλέφωνα
2384350210/211. 
 
 
Φωτογραφίες:
 
 







 

1 comments:

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *