Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σηφάκης: Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την 2η αναβολή του ΔΣ του ΕΛΓΑ - Θα βρεθεί λύση

Γιάννης Σηφάκης : Απαιτείται ψυχραιμία από όλους μετά την δεύτερη αναβολή στο ΔΣ του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου στα ροδάκινα
Η θέση της πολιτικής ηγεσίας με τα λόγια του ίδιου του Υπουργού στην ΔΕΘ είναι η αποδοχή του πορίσματος της επιστημονικής επιτροπής

Το σύνολο της ζημιάς δεν ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια, όταν οι αποζημιώσεις από τις φετινές ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία εκτιμώνται σε 50 εκατομμύρια ευρώ με τις πρωτοφανείς καταστροφές από τις καιρικές συνθήκες.

Αύριο πληρώνονται από τον ΕΛΓΑ στην Πέλλα 2,3 εκατομμύρια ευρώ περίπου για τις ζημιές του 2016 , άλλα 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ θα πληρωθούν μέσα στον Νοέμβριο.

Οι πολύ σημαντικές , πράγματι, αποζημιώσεις που θα δοθούν στην περιοχή για τις άλλες φετινές ζημιές δεν πρέπει να οδηγήσουν σε μη αποζημίωση μιας υπαρκτής ζημιάς , ιδίως μετά το πόρισμα της επιτροπής και τις ανακοινώσεις του Υπουργού.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, που ομολογουμένως ασχολήθηκε με το θέμα αυτό προσωπικά και αδιάλειπτα από την μέρα της φυσικής καταστροφής, θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση και να σταματήσει την αγωνία των αγροτών που παρατείνεται με τις συνεχείς αναβολές των αποφάσεων του ΕΛΓΑ.

Περιμένουμε ακόμη από την διοίκηση του ΕΛΓΑ, της οποίας γνωρίζουμε την ευαισθησία σε θέματα ζημιών στην ευαίσθητη περιοχή Πέλλας και Ημαθίας ( ευαισθησία που απεδείχθη από την φετινή επίσκεψη τόσο του προέδρου του οργανισμού Φάνη Κουρεμπέ, όσο και του αντιπροέδρου Θανάση Ζανιά στην Πέλλα και Ημαθία για επιτόπια εποπτεία των ζημιών από παγετό και για ενημέρωση των αγροτών για θέματα του οργανισμού) να αντιμετωπίσει αντικειμενικά την ζημιά εφαρμόζοντας το πόρισμα που απεδέχθη ο Υπουργός.

Τα πορίσματα των επιστημονικών επιτροπών, η ίδρυση των οποίων αποφασίζεται με βάση τους κανονισμούς ( όταν συντρέχουν λόγοι) από τον Υπουργό, δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να γίνονται σεβαστά από όλους.

Πόσο μάλλον από ανθρώπους αποδεδειγμένα ικανούς που πονούν και μάχονται για την ανακούφιση των αγροτών, για την επιβίωση του οργανισμού υπό την δημόσια μορφή του και που αντιμετώπισαν αποφασιστικά τις παθογένειες με τις πελατειακές σχέσεις στον οργανισμό που ήταν γάγκραινα για τους αγρότες επί δεκαετίες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *