Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού

Το Δημοτικό Σχολείο Καλλίπολης «Σοφία Βέμπο» και ο Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Ν. Πέλλας προκηρύσσουν καλλιτεχνικό διαγωνισμό α) ποίησης και β) εικαστικής δημιουργίας με θέμα:


«Σοφία Βέμπο: Η ζωή της, το έργο της και η προσφορά της στον Ελληνισμό»Όροι του διαγωνισμού


Α) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (πρώην νομός Πέλλας)


Β) Τα ποιήματα μπορεί να είναι με ομοιοκαταληξία ή ελεύθερα από οκτώ (8) μέχρι τριάντα (30) στίχους


Γ) Οι εικαστικές δημιουργίες πρέπει να είναι πρωτότυπες, σε μέγεθος χαρτιού Α4 ( σκίτσο, κολλάζ) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε υλικό ( ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, τέμπερες, διάφοροι τύποι χαρτιού, όπως γλασέ, γκοφρέ, φυσικά υλικά, όπως ξύλο, πέτρα, κοχύλια κ.τ.λ)


Δ) Τα έργα πρέπει να ταχυδρομηθούν συγκεντρωτικά κατά σχολείο, μέχρι την Παρασκευή

20 Οκτωβρίου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση:


Δημοτικό Σχολείο Καλλίπολης «Σοφία Βέμπο»,

Καλλίπολη Σκύδρας, Τ.Κ. 58500


Ε) Τα εικαστικά έργα μπορεί να είναι ατομικά ή ομαδικά και κάθε μαθητής μπορεί να συμμετέχει με περισσότερα του ενός έργαΣΤ) Στην κάτω δεξιά γωνία του έργου πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του δημιουργού ή των δημιουργών, η τάξη και το σχολείο.


Βραβεία


Α) Θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα ποιήματα και οι τρεις καλύτερες εικαστικές δημιουργίες με το βιβλίο της προσωπικής φίλης της Σοφίας Βέμπο Κατερίνας Πετρίδου

«Σοφία Βέμπο. Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της»


Β) Επιπλέον στο σχολείο του πρώτου καλύτερου ποιήματος και της πρώτης καλύτερης εικαστικής δημιουργίας θα καλυφθούν τα έξοδα ενός τουριστικού λεωφορείου για τη μετάβαση και επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τη μόνιμη έκθεση με θέμα τη ζωή και τη προσφορά της Σοφίας Βέμπο.


Γ) Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Καλλίπολη, την 27η Οκτωβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι, στην εκδήλωση προς τιμήν της Σοφίας Βέμπο.


Δ) Σε όλους τους συμμετέχοντες και στα σχολεία θα δοθεί τιμητικός έπαινος.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον δάσκαλο Αποστολίδη Γεώργιο, τηλέφωνο 2381094204, 6932110946.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *