Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Πρόγραμμα Εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού αγώνα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης έχει ως εξής:

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

α. Ομιλίες και εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία σχετικά με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού της Μακεδονίας για τη διατήρηση της εθνικής του ταυτότητας, τις ώρες που θα καθοριστούν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
β. Στέψη των προτομών των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα και των ανδριάντων του Παύλου Μελά στην πλατεία οδού Π. Μελά (έναντι του Λευκού Πύργου) και «Αγνώστου Κρητικού Μακεδονομάχου Αγωνιστή», στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως από τη μαθητιώσα νεολαία, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-Ομάδας Φυσικής Αγωγής Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή στέψης θα παραστούν ο διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, οι προϊστάμενοι των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι διευθυντές των σχολείων, των οποίων οι μαθητές και μαθήτριες θα στέψουν τις προτομές.

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017
10 π.μ.           Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου
Ομιλία από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα
11 π.μ.            Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, από  τους κ.κ.:
–           Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης
–           Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού,
–           Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
–           Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
–           Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
–           Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,
–           Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος,
–           Λιμενάρχη Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης,
–           Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων

Επισημαίνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις με αυτές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με μέριμνα των οικείων Αντιπεριφερειαρχών.

1 comments:

  1. Όλοι μαζί στηρίζουμε την δημοτικη αρχη να μπορέσει να
    Κατασκευασει την καινούργια παιδική χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *