Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

«Να μπει αμέσως τέλος, στην τριτοκοσμική κατάσταση του Νηπιαγωγείου Προμάχων»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΖΗΤΕΙ:

«Να μπει αμέσως τέλος, στην τριτοκοσμική κατάσταση του Νηπιαγωγείου Προμάχων»!

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης του πρώην Υπουργού:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Προς τους Υπουργούς: Παιδείας, Εσωτερικών, Υποδομών

ΘΕΜΑ: «Νηπιαγωγείο τριτοκοσμικών ¨προδιαγραφών¨ στο πολυπληθέστερο και πιο ¨ζωντανό¨ χωριό της Αριδαίας»!

Στην Ευρωελλάδα του 2017, τα παιδάκια ενός νηπιαγωγείου, δηλαδή στα πρώτα βήματά τους και επαφή τους με το υπαρξιακό αγαθό της εκπαίδευσης και της γνώσης, βιώνουν μαζί με τους γονείς τους, μια κατάσταση που δύσκολα συναντά κανείς ακόμη και στις πιο απομονωμένες περιοχές του Τρίτου Κόσμου.
Ο λόγος για το χωριό της Αριδαίας Πρόμαχοι, του πολυπληθέστερου χωριού της ευρύτερης ακριτικής περιοχής, οι κάτοικοι του οποίου με πρώτους τους νέους και παραγωγικούς ανθρώπους, επιμένουν να παραμένουν στις εστίες τους, στις δουλειές και στα χωράφια τους, να κρατούν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά τους… Να κρατούν δηλαδή τη γενέτειρά τους ζωντανή, με διθέσιο νηπιαγωγείο, εξατάξιο δημοτικό και γυμνάσιο - σε αντίθεση με τις τάσεις εγκατάλειψης και ερήμωσης που καταγράφονται σε πολλές άλλες περιοχές της Υπαίθρου.
Η Πολιτεία όμως δεν φαίνεται να συγκινείται – πολύ περισσότερο να ενισχύει αυτήν την πραγματικά εθνική και πατριωτική προσπάθεια… Κι’ αυτό αποτυπώνεται στην άθλια κατάσταση του κτιρίου που ¨στεγάζει¨ - υποτίθεται – το νηπιαγωγείο, ¨ηλικίας¨… 70 ετών, με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και υποδομές, με υγρασία που προκαλεί σε πολλά παιδάκια συχνά αναπνευστικά προβλήματα, με τουαλέτα στο… ύπαιθρο, χωρίς θέρμανση, όπου τα νήπια αναγκάζονται να πηγαίνουν τον χειμώνα υπό βροχή ή/και με το θερμόμετρο κάτω από μηδέν, και με ένα παράθυρο που ¨βλέπει¨ στην… κουζίνα του Σταθμού!
.
Οι αντιδράσεις των γονιών που έχουν εξαντλήσει τα όριά τους πέτυχαν, τα περίπου 30 παιδιά να μεταφερθούν προσωρινά στο δημοτικό σχολείο και να μπει τέλος σ’ αυτήν την απίστευτη κατάσταση.

ΕΠΕΙΔΗ, τα παραπάνω λειτουργούν αποκαρδιωτικά και αρνητικά στα πρώτα μαθησιακά βήματα της τρυφερής ηλικίας και, παράλληλα, συνιστούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την αρτιμέλεια των παιδιών…

ΕΠΕΙΔΗ, οι φιλότιμες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη συντήρηση του Νηπιαγωγείου, δεν επαρκούν, συνεπώς μοναδική λύση είναι η ανέγερση νέου κτιρίου…

ΕΠΕΙΔΗ, επίσης η τοπική Δημοτική Αρχή έχει ευαισθητοποιηθεί και προς αυτήν την κατεύθυνση και έχει παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για την ανέγερση ενός σύγχρονου και απόλυτα λειτουργικού Σταθμού…

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί, να επιδείξουν τη δική τους οφειλόμενη ευαισθησία και υποχρέωση: Να κινητοποιήσουν άμεσα τις υπ’ αυτούς αρμόδιες υπηρεσίες τις επιφορτισμένες με τις σχολικές κτιριακές υποδομές, να συνεργαστούν με την τοπική Δημοτική Αρχή… Να βάλουν το ταχύτερο δυνατόν τέλος σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και να δρομολογήσουν την κατασκευή του νέου κτιρίου.

Ο Ερωτών Βουλευτής


Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *