Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σύγκληση έκτακτου Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με προεδρεύουσα την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά με αφορμή τις σφοδρές καιρικές συνθήκες συγκάλεσε, εκτάκτως, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.


Αποτυπώθηκε η κατάσταση αυτή τη στιγμή σε όλους τους Δήμους της περιοχής και τονίστηκαν οι ανάγκες άμεσης παρέμβασης, με σωστικές εργασίες όπου αυτό απαιτείται. «Άμεσα όλες οι περιοχές να προστατευτούν» ήταν η ρητή εντολή που δόθηκε από την κα. Αντιπεριφερειάρχη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, οι οποίες βρίσκονται επί ποδός από την έναρξη εμφάνισης των πολύ έντονων καιρικών φαινομένων. «Ό, τι χρειάζεται και απαιτείται θα γίνει ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή από τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα. Οι πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού θα συνεχιστούν, μάς αναγκάζουν να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έκτακτης ανάγκης που έχουμε στη διάθεσή μας και αυτό κάνουμε ήδη. Ευχαριστώ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την προσπάθεια που καταβάλλουν», ανέφερε η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά.


Ξεκίνησε ήδη, με τη συνεργασία των Δήμων, η διαδικασία κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχών της Πέλλας με την ενεργοποίηση των κείμενων διατάξεων. Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, την Ελληνική Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για το συντονισμό των ενεργειών και την πραγματοποίηση παρεμβάσεων όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πέτρος Ζέρζης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Διοικητής Αστυνομίας Πέλλας Θεολόγος Τσακίρης, ο Διευθυντής Υ.Η.Σ. Άγρα Γιάννης Κρουσταλλακίδης, οι κ.κ. Σιαφογιάννης Γεώργιος Συνταγματάρχης και Λιανός Νικόλαος Αντισυνταγματάρχης ως εκπρόσωποι του Στρατού, οι Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας Στέφανος Αβραμίκας, Τάσος Δίου και Θέμης Κρητίδης αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας Αθανάσιος Σταυρίδης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας Χρήστος Μπιμπίτσος, ο κ. Αθανάσιος Λιάμπας από την Πολιτική Προστασία Δήμου Σκύδρας, ο κ. Γιώργος Ιατρίδης από την Πολιτική Προστασία Δήμου Αλμωπίας, ο κ. Σάββας Νεσλεχανίδης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Έδεσσας, ο Επιπυραγός Παναγιώτης Φωστηρόπουλος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας, ο Επιπυραγός Απόστολος Κώνστας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλμωπίας, ο κ. Ιάκωβος Κωνσταντινίδης από την Ε.Δ.Ο.Μ.Α.Κ. και υπηρεσιακοί παράγοντες.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *