Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017

Οι Εργοθεραπευτές του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΣΥΖΩΗ στη Θεσσαλονίκη

Μια ακόμη πολύ στοχευμένη και ιδιαίτερης αξίας εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησε το ΙΕΚ Αριδαίας και συγκεκριμένα το τμήμα Β. Εργοθεραπείας στο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά με διαταραχές όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, "ΣΥΖΩΗ".

Οι υπεύθυνοι του κέντρου υποδέχθηκαν τους σπουδαστές και εκπαιδευτές μας, με ιδιαίτερη χαρά και τους ξενάγησαν στους χώρους των θεραπειών.

Πρόκειται για δομή Φροντίδας που διευκολύνει την καθημερινότητα ατόμων με αναπηρίες και στο οποίο μπορούν να απασχοληθούν απόφοιτοι του Τμήματος Β. Εργοθεραπείας.

Για το κομμάτι των θεραπειών τοποθετήθηκαν η Γυμνάστρια και ο Εργοθεραπευτής του κέντρου ενημερώνοντάς για τα προγράμματα που υλοποιούνται και στοχεύουν στην ανάπτυξη της λειτουργικότητας των ατόμων σε όλους τους τομείς ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στα προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης, κινητικότητας - προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής ζωής, για προγράμματα συναισθηματικής αγωγής καθώς και για τις δράσεις κοινωνικοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης.

Ευχαριστούμε πολύ το κέντρο ΣΥΖΩΗ για τη ζεστή φιλοξενεία του και τους υπεύθυνους εκπαιδευτές κ. Γραμματικού Γεώργιο και κ.Νούση Αικατερίνη.

Καλές Γιορτές σε όλες και όλους!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *