Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

«Αναβάθμιση πεζοδρομίων στην πόλη της Αριδαίας»

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
- ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ

Στην έγκριση μελέτης με τίτλο «Αναβάθμιση πεζοδρομίων στην πόλη της Αριδαίας» για την υποβολή πρότασης στον ΑΞΟΝΑ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2017» του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας - Πράσινο Ταμείο, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας σε κατεπείγουσα Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2017.


Συγκεκριμένα, αντικείμενο της συγκεκριμένης μελέτης είναι η αναβάθμιση του δικτύου κίνησης πεζών στην οδό Λοχ. Πασσιά (μπροστά από το Γενικό Λύκειο Αριδαίας). Αρχικά, θα γίνει αποξήλωση των υφιστάμενων πεζοδρομίων και κατασκευή νέων με δαπεδοστρώσεις στη ζώνη διέλευσης πεζών που θα εξασφαλίζουν τη συνεχή, ανεμπόδιστη και ασφαλή κυκλοφορία. Επίσης, θα δημιουργηθεί ζώνη πρασίνου με εκτεταμένες φυτεύσεις για τη βελτίωση του μικροκλίματος, την αύξηση της βιοποικιλότητας και την ταυτόχρονη διαχείριση ομβρίων υδάτων. Ταυτόχρονα, θα μειωθεί το πλάτος του δρόμου σε 7 μέτρα, θα διαμορφωθούν διαβάσεις και ειδικές εσοχές για στάθμευση οχημάτων, με στόχο τη μείωση ταχύτητας κατά την είσοδο στην πόλη και την ενίσχυση της ασφάλειας των πεζών.

Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής προτείνεται η δημιουργία χώρων στάσης και ανάπαυσης με την κατασκευή καθιστικών και την τοποθέτηση αντικειμένων αστικού εξοπλισμού, όπως φωτιστικά υπαίθρια καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, σταντ ποδηλάτων, βρύση, η διαμόρφωση των εισόδων του Γενικού Λυκείου και των αθλητικών εγκαταστάσεων και η αντικατάσταση του ηλεκτρολογικού δικτύου, καθώς επίσης και η επέκτασή του με εγκατάσταση νέων ιστών και φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED.

Τέλος, προτείνεται η δημιουργία δικτύου συλλογής ομβρίων, καθώς και η χρήση υλικών αντίστοιχων της διαμόρφωσης πεζοδρομίου επί της οδού με την οποία συνορεύει, ώστε να δημιουργηθεί μια ενιαία εικόνα.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτρης Μπίνος, «στόχος αυτού του σημαντικού έργου, θα είναι η αναζωογόνηση του συγκεκριμένου τμήματος, που αποτελεί μία από τις εισόδους στην πόλη της Αριδαίας. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν σχολεία και αθλητικές εγκατάστασεις και θέλουμε να παρέχουμε ασφαλή και ευχάριστη μετακίνηση σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους μαθητές».

Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη του έργου είναι 227.546 ευρώ (με το ΦΠΑ).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *