Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

«Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου Προμάχων»

Από την απάντηση του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη σε σχετική Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, αλλά και μετά από τις συνεχείς επαφές και συνεργασίες του πρώην Υπουργού με όλους τους αρμόδιους φορείς και παράγοντες, σε τροχιά υλοποίησης δείχνει να μπαίνει η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στους Προμάχους Αριδαίας. Κι’ αυτό, διότι όπως προκύπτει από την απάντηση με ημερομηνία 28/12/2017 και τα σχετικά έγγραφα μεταξύ των οποίων και του Διευθύνοντα Συμβούλου Βασίλειου Καραγιάννη που κοινοποίησε ο Υπουργός στον Γιώργο Καρασμάνη, ορίστηκαν ήδη, μετά από αίτημα του Δήμου Αλμωπίας τα μέλη της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» για τη συγκρότηση της Επιτροπής καταλληλότητας και κατασκευής του κτιρίου.

Υπενθυμίζεται ότι, με την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 16 Νοέμβρη 2017, ο Βουλευτής αποκάλυπτε τις τριτοκοσμικές συνθήκες κτιρίου και υποδομών μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν τα πρώτα τους μαθησιακά βήματα τα νήπια του πολυπληθέστερου χωριού αυτής της ακριτικής περιοχής. Ανέφερε ότι η τοπική Δημοτική Αρχή έχει παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για την ανέγερση ενός σύγχρονου και απόλυτα λειτουργικού Νηπιαγωγείου… Και καλούσε τους συναρμόδιους Υπουργούς να κινητοποιήσουν τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για τις σχολικές κτιριακές υποδομές, να συνεργαστούν με την τοπική Δημοτική Αρχή, ώστε να μπει το ταχύτερο δυνατόν τέλος σ’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και να δρομολογηθεί η κατασκευή νέου κτιρίου.

Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε ταυτόχρονα συνεχείς επαφές και συνεργασίες για το θέμα. Κατ’ αρχήν με τον Δήμαρχο Δημήτρη Μπίνο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιμτσιρίδη . Επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο των Προμάχων και το οικόπεδο που έχει υποδειχθεί και παραχωρηθεί για την ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και ασφαλούς για όλους, νηπιαγωγείου.

Ενημερώθηκε σχετικά από την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μαρία Γιουρούκη και τους δημοτικούς σύμβουλους Δημήτρη Βέσκο, Γιώργο Γούδη και Χρήστο Μπάτση και τους εκπρόσωπους των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Ο κύριος Καρασμάνης διαβεβαίωσε ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν για να βρεθεί τρόπος, είτε από κρατικούς είτε από ιδιωτικούς φορείς, ώστε το αίτημα των κατοίκων να αρχίσει να υλοποιείται και να παίρνει σάρκα και οστά.

Είχε επικοινωνία για την μελέτη σκοπιμότητας με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσαλικίδη Νίκο, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι σε συνεχή συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες πριν και μετά την προαναφερθείσα απάντηση του Υπουργού κου Σπίρτζη

Ακόμη, ο Γιώργος Καρασμάνης, είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, του περιέγραψε τις τριτοκοσμικές συνθήκες των σημερινών κτιριακών εγκαταστάσεων του νηπιαγωγείου και του ζήτησε να εντάξει το έργο της ανέγερσης του νέου κτιρίου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επέδειξε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για τους Προμάχους και ειδικότερα για το θέμα του νηπιαγωγείου ,και δεσμεύτηκε κατηγορηματικά στον πρώην Υπουργό ότι, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές τεχνικές μελέτες και παραδοθεί η μελέτη σκοπιμότητας από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, θα προχωρήσει άμεσα στην ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και στην τάχιστη υλοποίησή του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *