Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ξυπνάτε επιτέλους! Αυτά είναι τα Σκοπιανά τραγούδια ΝΤΡΟΠΗ για τη Μακεδονική παράδοση

Στίχοι τραγουδιών με προπαγανδιστικό περιεχόμενο.

Οι στίχοι των τραγουδιών που αναφέρονται παρακάτω γράφηκαν στα Σκόπια κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του εμφυλίου πολέμου της Ελλάδος 1946-1949.

Σκοπός τους είναι να προπαγανδίσουν τη δημιουργία τεχνητής σλαβικής μειονότητας εντός της Ελλάδας με το όνομα «Μακεδονική» και να υποστηρίξουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας.

Κάποιοι «επιτήδειοι» τα προωθούν στους πολιτιστικούς συλλόγους και τα πανηγύρια ως «Μακεδονικά» για να παραπλανήσουν τους γηγενείς Μακεδόνες.

Τα γνήσια Μακεδονικά τραγούδια, ακόμα και αυτά που είναι γραμμένα στα κατά τόπους γλωσσικά ιδιώματα, δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω προπαγανδιστικά και αναφέρονται στην φύση, τις αγροτικές εργασίες, την αγάπη, τον γάμο και τα ιστορικά γεγονότα στη Μακεδονία.

Ακολουθούν τραγούδια που αποτελούν ντροπή για τη Μακεδονική παράδοση και κίνδυνο για την ασφάλεια της πατρίδας μας, όπως τα κατέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων:






















 
 
 
 
απο το aridaianews.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *