Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων - Τρελή «κούρσα» για την αμόλυβδη

Ξεπέρασε το 1 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης– Ενδέχεται να ξεπεράσει ακόμα και το 1,70 λεπτά το λίτρο η αμόλυβδη


Ακόμα ένας βραχνάς για τους καταναλωτές που στην καρδιά του χειμώνα βλέπουν τις τιμές στα καύσιμα να εκτοξεύονται


Ο αντίκτυπος της ανοδικής πορείας των διεθνών τιμών του πετρελαίου (σε διάστημα τριών εβδομάδων το μπρεντ αυξήθηκε κατά 10%) είναι αισθητός και στη χώρα μας.

Οι τιμές των υγρών καυσίμων έχουν πάρει «φωτιά», με το πετρέλαιο θέρμανσης να ξεπερνά το όριο του ενός ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για το μέλλον είναι τουλάχιστον δυσοίωνες.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στο 1,004 με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων. Οι υψηλότερες τιμές εντοπίζονται στα Δωδεκάνησα (1,093 ευρώ το λίτρο), στα Χανιά (1,026 ευρώ το λίτρο), στην Κέρκυρα (1,061 ευρώ το λίτρο) και στην Ευρυτανία (1,076).

Πονοκέφαλος για τους οδηγούς και η τιμή της αμόλυβδης, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,541 ευρώ το λίτρο, τιμή αυξημένη πάνω από 5% μέσα σε έξι μήνες. Ενδεικτικό είναι ότι τον περασμένο Ιούνιο η τιμή της αμόλυβδης ήταν κατά μέσο όρο πανελλαδικά στο 1,460 ευρώ ανά λίτρο.

Στην Αττική η τιμή της αμόλυβδης είναι στο 1,514 ευρώ ανά λίτρο ενώ οι υψηλότερες τιμές διαπιστώνονται στη Σάμο (1,701 ευρώ ανά λίτρο), στο Νομό Ευρυτανίας (1,636 ευρώ ανά λίτρο), στην Κεφαλονιά (1,625 ευρώ ανά λίτρο) και στο Λασίθι και τη Λέσβο όπου οι τιμές αγγίζουν το 1,609 και 1,608 ευρώ ανά λίτρο αντίστοιχα.

Οι προοπτικές για το μέλλον είναι απογοητευτικές, σύμφωνα με τους αναλυτές καθώς, ενδεχόμενη όξυνση της κρίσης στο Ιράν ενδέχεται να βάλει φραγμούς στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου, που ανέρχονται σήμερα σε περίπου 3,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *