Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΛΛΑΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΕΛΛΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ 

Σταθερή πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της Κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφική προέλευση και ισχύ της ονομασίας έναντι όλων. 

Εντός του 2018 έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις για την εύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο της σύνθετης ονομασίας, καθώς και η γειτονική χώρα έχει υποχωρήσει από κάποιες ακραίες θέσεις τις οποίες είχε υιοθετήσει στο παρελθόν, αλλά και από την ελληνική πλευρά υπάρχει η βούληση και η διάθεση να προχωρήσει στην επίλυση του ζητήματος, διότι σε μια περιοχή η οποία δεν είναι απολύτως σταθεροποιημένη, η επίλυση του χρονίζοντος επί εικοσιπενταετία προβλήματος –πάντα με τους καταλληλότερους όρους- δημιουργεί τις βάσεις για σταθερότητα στη Βαλκανική. 

Το βέβαιο είναι πως δεν υπάρχει καμιά διγλωσσία στην ελληνική Κυβέρνηση, εφόσον ο κ. Καμμένος, με δεδομένη τη διαφορετική πολιτική και ιδεολογική του καταγωγή δηλώνει κάποιες επιφυλάξεις σε σχέση με την προσπάθεια που γίνεται, τονίζει ωστόσο, προς πάσα κατεύθυνση, πως αφού υπάρχει μια συνολική συναίνεση στο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται ο ίδιος να σταθεί εμπόδιο στην επίλυση του ζητήματος. 

Είναι απολύτως αναγκαία η ευρεία συναίνεση ,γι αυτό και η επιμονή της κυβέρνησης προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί η επίλυση με τους όρους που θέτει η ελληνική πλευρά θα περιτρανώσει το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, που λύνει προβλήματα και δε δημιουργεί. 

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου οφείλουν να επιδείξουν σοβαρότητα και να συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό, γιατί τα εθνικά ζητήματα δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για λαϊκισμούς και μωροφιλόδοξους σχεδιασμούς. Όσοι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη θυμούνται πόσο αποδυνάμωσε την ελληνική πλευρά η διγλωσσία της Κυβέρνησης της ΝΔ το 1992, της μονοκομματικής τότε Κυβέρνησης ,όταν εμφανίστηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών με δύο εισηγήσεις, την εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Σαμαρά και την εισήγηση του πρωθυπουργού κ.Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αυτά όλα τα έχει καταγράψει η Ιστορία. Και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γυρίσουμε σελίδα. Η Κυβέρνηση με τους μέχρι τώρα χειρισμούς της δημιουργεί τα εχέγγυα για την ορθή επίλυση του προβλήματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *