Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας Λ. Βασιλειάδης: "Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική!"

Δήλωση του Περιφερειακού συμβούλου Πέλλας, Λάκη Βασιλειάδη για τη Μακεδονία:

Το όνομα «Μακεδονία» στις κρίσιμες αυτές ώρες που διέρχεται η πατρίδα μας θα πρέπει να παραμείνει αδιαπραγμάτευτο. Υπάρχουν τόσα άλλα ονόματα που μπορούν οι γείτονές μας, με τις αλυτρωτικές διαθέσεις που τους διακατέχουν, να δεχθούν.

Δεν είναι θέμα μόνο πολιτικό, αλλά κυρίαρχα εθνικό. Για τα εθνικά θέματα η εκάστοτε πολιτική εξουσία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ιδεολογική άποψη και θέση που να διαφοροποιείται από την θέληση του λαού ιδιαίτερα σε θέματα που κρίνονται τελεσίδικα! Η χώρα έχει εθνική γραμμή και εθνικούς στόχους που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουμε και στο παρελθόν τους υπερασπιστήκαμε επιτυχημένα.

Δύο είναι οι προϋποθέσεις για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας: Να είμαστε αξιόπιστοι στο εξωτερικό.

Να είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Πιστεύω πως ο κομματικός ανταγωνισμός πρέπει να μένει μακριά από τα εθνικά θέματα, γιατί δεν ωφελεί την Πατρίδα.

Ένα μέρος του γεωγραφικού χώρου των Σκοπίων όντως ανήκει στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι κάτοικοι της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Η βασικότερη αντίδραση των Ελλήνων έγκειται στην αξίωση των Σκοπιανών, να παρουσιάζονται ως απόγονοι εκείνων, εγείροντας μάλιστα και θέματα αλυτρωτισμού των υποτιθέμενων “υπόδουλων μακεδόνων” στην Ελλάδα! Μόνο Έλληνες μπορούν να είναι οι απόγονοι των Μακεδόνων, εφόσον και οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Οι ιστορικές αποδείξεις της ελληνικότητας των αρχαίων Μακεδόνων είναι πολυπληθείς, αδιαμφισβήτητες και γνωστές ιδιαίτερα στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό κόσμο. Αυτό το όνομα ανήκει μόνον στο συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο και σ΄ αυτούς που κατοικούν σ΄ αυτόν, δεν προσδιορίζει όμως εθνικότητα. Όπως οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, που ονομάζονται Θεσσαλοί, είναι όμως Έλληνες, οι κάτοικοι της Ηπείρου, ονομάζονται Ηπειρώτες και είναι Έλληνες, έτσι και οι κάτοικοι της Μακεδονίας, ονομάζονται Μακεδόνες και είναι Έλληνες. Οι Σλάβοι Μακεδόνες είναι κάτοικοι του Κράτους των Σκοπίων. Δεν υπάρχει κανένα Μακεδονικό έθνος. Κάπου εδώ επίσης οι γείτονές μας θα πρέπει να καταλάβουν πως στόχος μας δεν είναι να τους ταπεινώσουμε, αλλά να τους ενισχύσουμε, ως νέα χώρα που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Στις διαφορές μας δεν επιδιώκουμε να υπάρξουν νικητές και ηττημένοι.

Χρειάζεται λύση που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας για ανιστόρητες πολιτικές, δεν θα μπορεί να επιστρατευθεί σαν όχημα στην εξυπηρέτηση εθνικιστικής και αλυτρωτικής λογικής, δεν θα μπορεί να υπηρετεί αντιλήψεις που ανήκουν στο χειρότερο βαλκανικό παρελθόν. Σίγουρα λοιπόν μια τέτοια λύση δεν είναι αυτή που θα έχει τον όρο Μακεδονία.

Τέλος προς όλους επαναλαμβάνω τα λόγια του Ίωνος Δραγούμη:

Βοηθείστε τη Μακεδονία την ώρα αυτή όλοι οι Πανέλληνες όπου και αν βρίσκεσθε, και η Μακεδονία θα σας βοηθήσει. Η Ιστορία της Μακεδονίας γράφτηκε με το αίμα ηρώων Ελλήνων και ως εκ τούτου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους Έλληνες απογόνους τους. Ο κατακτητής και ο έποικος μίας ένδοξης χώρας, όχι μόνο δεν μπορεί να κατακτήσει την ιστορία της χώρας αυτής αλλά αντιθέτως πάντοτε θα στοιχειώνεται από αυτήν. Η ιστορία της Μακεδονίας είναι πολύ βαριά, για να την διεκδικεί ο καθένας!

Ας μην ξεχνούν οι αγαπητοί μας γείτονες, ότι ενώ αυτοί δεν έχουν ιστορικά δικαιώματα πουθενά στην περιοχή, εμείς έχουμε παντού! Η Μακεδονία είναι μία και είναι ΕΛΛΑΣ!

Από τη Πέλλα, την Ιστορική πρωτεύουσα, της Μακεδονίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *